تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,329 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,945 |
بررسی خصوصیات کیفی هلوی زعفرانی (Prunus persica (L.) Batch.) مایهزنی شده با قارچ همزیست (Piriformospora indica) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 9، شماره 35، آذر 1393، صفحه 43-52 اصل مقاله (868.35 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عظیم قاسم نژاد1؛ امین اله باقری فرد* 2 | ||
1استادیار، گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابعطبیعی گرگان، گرگان | ||
2دانشجوی دکتری، گروه باغبانی، پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان، گیلان | ||
چکیده | ||
اغلب قارچهای همزیست از طریق افزایش توان جذب آب و مواد غذایی به رشد بهتر و بیشتر گیاه میزبان کمک میکنند که در اینمیان قارچ پیریفورموسپرا (Piriformospora indica) دارای قابلیت ویژهای است. جهت بررسی تأثیر این قارچ بر خصوصیات کیفی میوه هلو، طرحی در قالب بلوک کامل تصادفی با تیمار گیاهان مایهزنی شده به قارچ پیریفورموسپرا و شاهد با 10 تکرار در یکی از باغات شهرستان علی آباد واقع در استان گلستان انجام شد. پس از برداشت، میوهها جهت مطالعه تغییرات کیفی و تعیین خصوصیات فیتوشیمیایی از جمله مواد جامد کل، pH، اسیدمالیک قندکل، گلوکز، ساکارز، ترکیبات فنل و فلاونوئیدها، به آزمایشگاه علوم باغبانی دانشگاه کشاورزی و منابعطبیعی گرگان انتقال یافتند. نتایج نشان داد که برخی شاخصهای کیفی میوهها در تیمار بهطور معنیدار تغییر یافتند. میزان قند کل در میوه درختان آلوده به نسبت شاهد افزایش معنیداری یافت. این امر در مورد ساکارز و گلوکز نیز صادق بود. میزان فنل کل میوه در زمان رسیدن به صورت معنیدار و میزان فلاونوئیدها در مقایسه با شاهد روند افزایشی ولی فاقد معنی نشان دادند. | ||
کلیدواژهها | ||
فلاونوئید؛ فنل؛ قند کل؛ هلو؛ Piriformospora indica | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 651 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 366 |