تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,463,070 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,475,645 |
بررسی اثر تنش شوری بر ویژگیهای آنتی اکسیدانی در مراحل جوانهزنی، دانه رستی و نموی گیاه سویا (Glycine max L. cv DPX) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 20، دوره 9، ویژه بهار، اردیبهشت 1393، صفحه 196-204 اصل مقاله (715.87 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رقیه محمودی* 1؛ آرین ساطعی2؛ مه لقا قربانلی3 | ||
11کارشناسیارشد، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد واحد گرگان، گرگان | ||
22 استادیار، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
33 استاد، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان | ||
چکیده | ||
در پژوهش انجام شده،تغییرات فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانت دانههای سویا رقم (DPX) در شرایط شوری در مراحل مختلف نمو گیاه از جمله مرحله جوانهزنی، دانهرستی، مرحله رشد رویشی و زایشی گیاه مورد بررسی قرار گرفت. براساس نتایج حاصل در مرحله جوانهزنی و دانهرستی آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز مقاوم بود وآنزیمهای پراکسیدازوکاتالاز از آنزیمهای حساس این مراحل بودند. درمراحل رویشی و زایشی رشد گیاه، آنزیمهای پراکسیدازوآسکوربات پراکسیداز از مقاومت نسبی و آنزیمهای کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز از جمله آنزیمهای مقاوم در نظر گرفته شدند. با توجه به نتایج بدست آمده یکی از دلایل حساسیت مراحل جوانهزنی و رشد رویشی به تنش شوری را میتوان حساسیت آنزیمهای مذکور به غلظتهای بالای نمک و نیز اثرات سمیت اسمزی ویونی کلرور سدیم دانست. | ||
کلیدواژهها | ||
آسکوربات پراکسیداز؛ پراکسیداز؛ سوپراکسیددیسموتاز؛ کاتالاز؛ Glycine max l.cv. DPX | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 532 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 360 |