تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,450,576 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,467,212 |
تاثیر برخی فاکتورهای محیطی بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه Stachys lavandifolia vahl. در استان خراسان رضوی (چناران) | ||
اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
مقاله 1، دوره 3، شماره 2، شهریور 1394، صفحه 1-7 اصل مقاله (320.65 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
اعظم سروری1؛ قاسمعلی دیانتی تیلکی* 2؛ محمد باقر رضایی3؛ محمد زادبر4 | ||
1کارشناسارشد دانشکده منابع طبیعی نور، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
2دانشیار گروه مرتع داری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران | ||
3استاد پژوهش موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران، ایران | ||
4عضو هیاتعلمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان، ایران | ||
چکیده | ||
این تحقیق بهمنظور بررسی اثر برخی فاکتورهای محیطی (ارتفاع از سطح دریا و خاک) بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی چای کوهیStachys lavandifolia vahl. در سال 1386 در استان خراسان رضوی در شهرستان چناران به اجرا درآمد. نمونههای گیاه در زمان گلدهی کامل از دو منطقه به ارتفاع 2000-2200 و 2200-2400 متر از سطح دریا در قالب طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نمونهبرداری از اندامهای هوایی (گل و برگ) گیاه انجام گرفت و در هوای آزاد خشک و اسانس آن به روش تقطیر با آب با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج گردید. جهت شناسایی ترکیبات اسانس از دستگاههای GC و GC-MS استفاده شد. نتایج نشان داد که بین درصد اسانس و ارتفاع از سطح دریا رابطه معنیداری وجود داشت و بهترتیب ترکیبهای: ان-تترادیکانول و متیل تترادیکانول بیشترین درصد ترکیبات اسانس گیاه را به خود اختصاص دادند. همچنین بین فاکتورهای خاکی مورد مطالعه، مواد آلی و pH در دو منطقه اختلاف معنیداری وجود داشت. *نویسنده مسئول: dianatitilaki@yahoo.com | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس؛ چای کوهی؛ خراسان رضوی؛ فاکتورهای محیطی | ||
مراجع | ||
10. Kazemizadeh, Z., Habibi, Z., Moradi, L., 2008., Investigation of chemical composition the essential oil of the two populations of Teucrium hyrcanicum at two different sites, Journal of Medicinal Plants, 28(4): 87-93. (In Persian) 11. Muller, F.J., Berger, B.M., Yegen, O., Cakier C., 1997. Seasonal variations in the chemical compositions of essential oils of selected aromatic plants growing wild in Turkey, Journal Agricultural Food Chemistry, 45: 4821-4825. 12. Rasti, A., Sefidkon, F., and Jaimand, K. 2001. Effect of habitat, eleviation, aspect and slope on the quality and quantity of essential oil of Juniperus sp.,in the Amarlooi Roodbar regions, International Conference of Medicinal Plants, 159 p. 13. Rechinger, K.H. and Hedge, I. 1982. Flora Iranica Akademiche Druck Verlagsanstalt, Graz, Austria, 150: 360-365. 14. Rezazadeh, Sh.A., Pirali Hamedani, M., Hajiakhondi, A., Yazdani, D., Jamshidi, A. and Taghizadeh, M. 2006. Investigation of components of essential oil of Stachys athorecalyx C. Koch, collected from Arasbaran region, Journal of Medicinal Plants, 18(2): 56-62. (In Persian) 15. Shafizadeh, F., 2002. Medicinal plants of Lorestan province, Hayian Publisher, Tehran,.200p. (In Persian) 16. Soltanipour, M.A. 2004. Investigation of phenological stages medicinal plant of Salvia mirzayanii Rech. F. & Esfand., at different elevations of Hormozgan province, Journal of Pajeuhesh and Sazandegi, 65: 34-38. (In Persian) 17. Shibamoto, T., 1987. Retention Indices in Essential Oil Analysis. In: capillary gas Chromatography in Essential oil Analysis, (Eds.): Sandra, P. and Bicchi, C., chapter 8, 259-274, Alfred Huethig Verlag, New York, 435p. 18. Yazdani, D., Rezazadeh, Sh., and Shahnazi, C. 2002. A review of the Papaver somniferum plant., Journal of Medicinal Plants, 5: 1-12. (In Persian) 19. Wink, N. and Ktarey, D.B. 1994. Variability of quimolividi meal coholide profile of lupiumusargentinus North America. Systematics and Ecology. 22(7): 663-669.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 852 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,518 |