تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,525 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,331 |
بررسی اثر اوره، روی و آهن بر شاخصهای مرفولوژی و فیزیولوژی انگور | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 5، دوره 10، شماره 37، خرداد 1394، صفحه 43-52 اصل مقاله (446.25 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مرجان آشوری1؛ منوچهر کلهر2؛ ابوالفضل لولایی* 3؛ احمد ارشادی4 | ||
11 دانشجوی دکترای، علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، گیلان، ایران | ||
22 مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی خرم آباد، لرستان، ایران | ||
33 کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، باشگاه پژوهشگران جوان، گرگان، ایران | ||
44 استاد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران | ||
چکیده | ||
نیتروژن، روی و آهن از عناصر ضروری و مهم برای گیاهان محسوب می شوند. این آزمایش به بررسی تاثیر کاربرد ازت، روی و آهن بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی انگور رقم عسگری در خرم آباد انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار اجرا شد که در آن از دو سطح اوره (0، 5 گرم در لیتر)، روی در دو سطح (0 و 5/1 گرم در لیتر) و آهن به سه روش کاربرد خاکی Fe-EDDHA به میزان 20 گرم برای هر درخت، محلولپاشی سولفات آهن و کلات آهن (Fe-EDTA) با غلظت 3 در هزار و عدم کاربرد آهن استفاده شد. محلولپاشی اثر معناداری روی خواص مرفولوژی و فیزیولوژی درخت داشت. کاربرد اوره، روی و آهن سبب افزایش کیفیت میوه شد. کاربرد خاکی کلات آهن بهصورت Fe-EDDHA باعث افزایش درصد تشکیل میوه در مقایسه با شاهد و محلولپاشی سولفات روی گشت. نتایج این تحقیق اثرات تغذیه را بر رشد و عملکرد انگور رقم عسگری نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
ازت؛ آهن؛ انگور؛ روی؛ کمیت و کیفیت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 888 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 914 |