| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,566,667 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,270,666 |
سنجش فعالیت ضداکسایشی و محتوی فنل کل در قسمتهای مختلف دانه چهار ژنوتیپ آفتابگردان (.Helianthus annus L) | ||
| فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
| مقاله 1، دوره 10، شماره 38، شهریور 1394، صفحه 1-10 اصل مقاله (876.81 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| اسعد آقایی1؛ رضا درویش زاده2؛ علی اصغر حاتم نیا* 3؛ نصرت اله عباسی4 | ||
| 11 کارشناسیارشد، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه | ||
| 22 دانشیار، گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| 33 استادیار، گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام | ||
| 44 دانشجوی دکتری، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه | ||
| چکیده | ||
| در این مطالعه محتوی فنل کل، محتوی فلاوونوئید و فعالیت ضداکسایشی در قسمتهای مختلف دانه (مغز و پوسته) چهار ژنوتیپ آفتابگردان مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضداکسایشی عصارهها با استفاده از سنجشهای تعیین قدرت احیاکنندگی، ظرفیت جمعآوری رادیکال نیتریت و ظرفیت جمعآوری رادیکال DPPH تعیین گردید. نتایج نشان داد که میزان محتوی فنل و فلاوونوئید کل وابسته به قسمتهای مختلف دانه و نوع ژنوتیپ میباشد، بهطوریکه محتوی فنل و فلاوونوئید کل در مغز دانه بهترتیب 6/7 و 8/3 برابر میزان آنها در پوسته بود. فعالیت ضداکسایشی عصاره مغز بهطور معنیداری بیشتر از عصاره پوسته بود که میتوان آن را به میزان بالای محتوی فنل و فلاوونوئید نسبت داد. بهطور کلی نتایج نشان داد که ژنوتیپ S1 دارای بیشترین میزان محتوی فنل کل و فعالیت ضداکسایشی میباشد. در عصارههای مغز، ظریب همبستگی مثبت بین محتوی فنل کل با FRAP، ظرفیت جمعآوری رادیکال نیتریت و ظرفیت جمعآوری رادیکال DPPH مشاهده گردید. نتایج این تحقیق نشان دادند که مغز دانههای آفتابگردان را میتوان بهعنوان ضداکسایندههای طبیعی در رژیم غذایی مورد استفاده قرار داد. | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 815 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 450 |
||