تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,241 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,893 |
اثر تیمار گلایسین بتائین در کاهش آسیب سرما بر میوه انار در طول انبارمانی | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 4، دوره 10، شماره 38، شهریور 1394، صفحه 39-47 اصل مقاله (670.76 K) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
پرویز ملک زاده* 1؛ علی اصغر حاتم نیا2 | ||
11استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه قم، قم | ||
22 استادیار، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ایلام، ایلام | ||
چکیده | ||
گلایسین بتائین یکی از ترکیبات تنظیم کننده میباشد که نقش مهمی در سپری کردن تنش سرما در میوهها ایفا مینماید. در این مطالعه، میوههای انار در مرحله رسیده شدن و پس از برداشت بوسیله غلظتهای مختلف گلایسین بتائین (0، 5، 25 و 50 میلیمول) تیمار شده و بهمدت 28 روز در دمای 1 درجه سانتیگراد که القاءکننده تنش سرما بود ذخیرهسازی شدند. با تیمار میوهها بوسیله گلایسین بتائین علائم آسیب سرما، محتوای مالون دیآلدهید و نشست الکترولیت بهطور چشمگیری کاهش و مقدار اسیدآمینه پرولین افزایش پیدا کرد. تیمار میوه انار بوسیله گلایسین بتائین فعالیت آنزیم فنلآلانینآمینولیاز را بهطور معنیداری کاهش داد. در کل نتایج بدستآمده در این مطالعه نشان داد که گلایسین بتائین پتانسیل کاهش دادن علائم تنش سرما را دارا میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
پس از برداشت؛ تنش سرما؛ گلایسین بتائین؛ میوه انار | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,039 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 562 |