| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,579,790 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,276,561 |
بررسی اثر نانوسیلور و اسانسهای گیاهی بر برخی شاخصهای ریختی و فیزیولوژیکی پس از برداشت گل بریده ژربرا | ||
| فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
| مقاله 5، دوره 8، شماره 31، آذر 1392، صفحه 47-57 اصل مقاله (409.42 K) | ||
| نوع مقاله: پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| نازنین ایکانی* 1؛ سپیده کلاته جاری2؛ وحید عبدوسی2؛ ابراهیم حسن زاده1؛ سعید حسین زاده3 | ||
| 1کارشناسارشد، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران | ||
| 2استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران | ||
| 3دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران | ||
| چکیده | ||
| گل ژربرا یکی از ده گل بریده برتر جهان بوده و ارزش تجاری بالایی دارد، ولی کوتاهی طول عمر آن در اثر خمیدگی یا شکستن گردن و پژمردگی از مشکلات اساسی پس از برداشت این گل بریده است. در این پژوهش گلهای بریده ژربرا رقم دون (Gerbera jamesonii cv. Dune) ابتدا بهمدت 24 ساعت در ساکارز 5 درصد قرار گرفتند. سپس تا پایان آزمایش در محلولهای نگهدارنده شامل غلظتهای مختلف نانوسیلور، اسانسهای اسطوخودوس، آویشن و اکالیپتوس قرار داده شدند. طبق نتایج حاصله، تیمار نانوسیلور با غلظت 1 پیپیام و اکالیپتوس 25 پیپیام موجب تعویق پیری گلهای بریده ژربرا شد. غلظتهای مختلف نانوسیلور به همراه تیمار 75 پیپیام اسانس آویشن موجب کاهش روند نزولی کربوهیدرات محلول گلبرگ و وزن تر نسبی شدند. غلظتهای 1 و 3 پیپیام نانوسیلور، ساکارز 5 درصد، اسانس آویشن 25 و 75 پیپیام و همه غلظتهای اسانس اکالیپتوس اثر مطلوبی بر محتوای آنتوسیانین گلبرگ داشتند. غلظتهای مختلف اسانسهای اسطوخودوس، 25 و 75 پیپیام اکالیپتوس، 25 پیپیام آویشن به همراه غلظتهای 1 و 3 پیپیام نانوسیلور موجب کاهش خمیدگی گلآذین شدند. در نهایت، تیمار نانوسیلور 1 پیپیام برای افزایش طول عمر گل بریده ژربرا رقم ״دون״ قابل توصیه میباشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اسانسهای گیاهی؛ ژربرا؛ طول عمر؛ نانوسیلور | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 557 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 430 |
||