تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,327 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,942 |
بررسی تاثیر کلرور آلومینیوم و ایندول استیک اسید بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه گوجه فرنگی (Lycopersicon esculentum L.) | ||
فیزیولوژی محیطی گیاهی | ||
مقاله 6، دوره 8، شماره 32، اسفند 1392، صفحه 53-64 اصل مقاله (2.03 M) | ||
نوع مقاله: پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رمضانعلی خاوری نژاد1؛ فرزانه نجفی2؛ فرزانه آسمانی* 3 | ||
1استاد، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران | ||
2استادیار دانشکده علوم زیستی، دانشگاه خوارزمی، تهران | ||
3کارشناسیارشد، گروه زیستشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثر متقابل کلرور آلومینیوم (٠، ١٠٠، ١۵٠ و ٢٠٠ میکرومولار) وایندول استیک اسید (٠، ٢۵ و ۵٠ میکرومولار) برروی برخی پارامترهای فیزیولوژیکی گیاه گوجهفرنگی مورد بررسی قرار گرفت. گیاهکهای شش روزه به گلدانهای حاوی پرلیت در شرایط کنترل شده (۱۶ساعت روشنایی/ ٨ ساعت تاریکی و دمای ٢۵ درجه سانتیگراد در روز و ۱٨ درجه سانتیگراد در شب) انتقال یافتند. گیاهان پانزده روزه با غلظتهای مختلف کلرور آلومینیوم وایندول استیک اسید به مدت ٢٠ روز تیمار شدند. گیاهان در شرایط کنترل شده رشد کرده و بعد از بیست روز تیماردهی جهت سنجشهای فیزیولوژیکی برداشت شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که گیاه گوجه فرنگی مقاومت کمی به تنش کلرور آلومینیوم داشت. کلرور آلومینیوم باعث کاهش شاخصهای رشد از جمله ماده سازی خالص، میزان رشد نسبی، میزان رشد نسبی برگ و میزان آب در واحد سطح برگ شد اما میزان سطح ویژه برگی افزایش معنیداری را نشان داد. افزایش کلرور آلومینیوم و ایندول استیک اسید موجب کاهش میزان کلروفیل و کاروتنوئیدها در گیاه گوجه فرنگی شد. همچنین با اضافه شدن ایندول استیک اسید به محیط کشت تحت تیمار آلومینیوم، میزان کلروفیل برگها نسبت به تیمار کلرور آلومینیوم به تنهایی افزایش یافت. | ||
کلیدواژهها | ||
آلومینیوم؛ ایندول استیک اسید؛ رنگیزههای فتوسنتزی؛ شاخصهای رشد؛ گوجهفرنگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 577 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 593 |