تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,279 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,911 |
تاثیر نوع محلول پیش تیمار، زمان خیساندن و شوری بر شاخصهای مختلف جوانهزنی گندم | ||
تحقیقات بذر | ||
مقاله 1، دوره 4، شماره 13، اسفند 1393، صفحه 1-13 اصل مقاله (966.2 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رقیه شاکری عموقین1؛ احمد توبه2؛ شهزاد جماعتی ثمرین* 3 | ||
1دانشجو دانشگاه محقق اردبیلی | ||
2گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی | ||
3دانشگاه کشاورزی پیام نور | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر محلول پیش تیمار و زمان خیساندن بذور بر جوانهزنی بذر گندم در شرایط تنش شوری، آزمایشی در سال 1388 در آزمایشگاه زراعت دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی به صورت فاکتوریل 3 عاملی و در 2 مرحله (انجام اعمال پیش تیمار و کشت در گلدان) انجام گرفت که شامل عاملهای 1- انواع محلولهای پیش تیمار (محلول کلرید سدیم 3%، مانیتول 5%، عصاره 25% چغندر قند و آب مقطر) 2- مدت زمان اعمال پرایمینگ (4، 8 و10 ساعت) 3- شوری با ECبرابر (0، 3- و6-) میلیموس بر سانتیمتر در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در شرایط کنترل شده انجام گرفت. نتایج حاصل از تجزیه آماری نشان داد که اثر پرایمینگ برای تمامی صفات مورد مطالعه به غیر از صفت وزن خشک اندام هوایی و اثر شوری بر تمامی صفات مورد مطالعه در این آزمایش در سطح احتمال 1 درصد معنیدار بود. مدت زمان خیساندن بذور (4 ساعت) فقط بر طول کلئوپتیل معنیدار بود. بر همکنش شوری در پرایمینگ بذر، بر وزن خشک ریشه و طویلترین ریشه در سطح احتمال 5 درصد تفاوت معنیداری را نشان داد. وزن خشک اندام هوایی با طول برگ اول و دوم، تعداد ریشه و طویلترین ریشه همبستگی مثبت و معنیداری را در سطح احتمال 1 درصد نشان داد. | ||
کلیدواژهها | ||
اسموپرایمینگ؛ جوانهزنی؛ شوری؛ عصاره گیاهی؛ گندم | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 573 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 456 |