تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,552,265 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,725,064 |
اثر قدرت بذر بر جوانهزنی و رشد هتروتروفیک گندم در واکنش به شوری | ||
تحقیقات بذر | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 3، تیر 1391، صفحه 60-67 اصل مقاله (395.03 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی راحمی کاریزکی* 1؛ علی نخزری مقدم1؛ محبوبه پورعبدالله2 | ||
1استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
2دانشجوی کارشناسی گروه تولیدات گیاهی، دانشگاه گنبد کاووس | ||
چکیده | ||
سبز شدن محصولات زراعی تحت تاثیر عوامل محیطی نظیر آب، خاک، شوری، خشکی، عمق کاشت و کیفیت یا زوال بذر است. به منظور ارزیابی اثر شوری و زوال بذر بر شاخصهای جوانهزنی و رشد گیاهچه گندم آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شرایط مطلوب آزمایشگاهی در اتاقک رشد اجرا شد. عامل اول شامل سه سطح شوری (0، 4- و 8- بار) و عامل دوم زوال بذر به روش پیری تسریع شده (0، 24، 48، 72، 96، 120 و 144 ساعت) بودند. نتایج نشان داد که اثر متقابل شوری بر زوال بر هیچ یک از صفات مورد مطالعه معنیدار نبود، در حالیکه اثر شوری و زوال بذر بر تمام صفات مورد مطالعه معنیدار بود. تجزیه رگرسیونی نشان داد که صفات سرعت جوانهزنی با 61/84 درصد و درصد جوانهزنی با 19/5 درصد کاهش به ازای افزایش هر واحد شوری، به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به شوری بودند. همچنین صفات درصد جوانهزنی و طول ریشهچه به ترتیب حساسترین و متحملترین صفات به زوال بذر بودند. | ||
کلیدواژهها | ||
زوال بذر؛ سرعت جوانهزنی؛ رشد گیاهچه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 548 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 455 |