| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,567,334 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,270,943 |
بررسی اثر روشهای مختلف استخراج عصاره بر ترکیبات موثره و عملکرد آنتیاکسیدانی عصاره گیاه دارویی Cynara scolymus L. در استان گلستان | ||
| اکوفیتوشیمی گیاهان دارویی | ||
| مقاله 8، دوره 3، شماره 3، آذر 1394، صفحه 74-85 اصل مقاله (310.68 K) | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| آتنا منصول ملاشاهی خمکی؛ علی وارسته مرادی* | ||
| گروه شیمی، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران | ||
| چکیده | ||
| کنگرفرنگی (آرتیشو) با نام علمی Cynara scolymus L. متعلق به تیره کاسنی است که بهدلیل امکان سنتز ترکیبات پلیفنلی و فلاونوئیدهای آنتیاکسیدان، دارای خاصیت ضدالتهاب بوده و در صنایع غذایی و دارویی جایگاه ویژه دارد. در این تحقیق میوههای گیاه کنگر فرنگی در تابستان 1392 از مزرعه تحقیقات گیاهان دارویی کشت و صنعت گیاهان دارویی نیاک برداشت و عصاره اتانولی (70 درصد) آنها با استفاده از روشهای مختلف خیساندن و اولتراسوند استخراج گردید. اندازهگیری میزان فلاونوئید وفنل کل با استفاده از روشهای اسپکتروفتومتری، عملکرد آنتیاکسیدانی عصارهها نیز با استفاده از روشهایRP, TAC, DPPH و در نهایت میزان کوئرستین و گالیک اسید توسط دستگاه HPLC جداسازی و شناسایی گردید. نتایج نشان داد بیشترین مقدار فنل کل (mg GAE 03/172) و گالیک اسید (ppm47/1) متعلق به عصاره اولتراسوند ولی بیشترین میزان فلاونویید کل (mg QE 22/93) و کوئرستین (ppm3/3) در عصاره مستخرج به روش خیساندن گزارش شد . بیشترین میزان عملکرد آنتیاکسیدانی متعلق به عصاره اولتراسوند در روش RP با میزان µg/ml IC50=0.39 در مهار رادیکال آزاد گزارش شد. بررسی نتایج نشان میدهد که روشهای استخراج عصاره و آنالیز نقش مهمی را در کمیت و کیفیت مواد موثره و عملکرد آنتیاکسیدانی گیاهان در مهار رادیکالهای آزاد وجود دارد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آرتیشو (Cynara scolymus L.)؛ آنتیاکسیدان؛ استخراج عصاره؛ فنل؛ فلاونویید؛ کوئرستین و گالیک اسید | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,179 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,978 |
||