| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,564,030 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,753 |
تأثیر زمان محلولپاشی و نوع کود مایع بر عملکرد کمی و کیفی راتون برنج (رقم طارم) | ||
| مجله علمی- پژوهشی اکوفیزیولوژی گیاهی | ||
| مقاله 14، دوره 8، شماره 25، شهریور 1395، صفحه 161-169 | ||
| نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| مسعود جوکار1؛ مرتضی نصیری2؛ نوراله خیری* 3؛ معصومه حبیبی1 | ||
| 1گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد چالوس، دانشگاه آزاد اسلامی، چالوس، ایران | ||
| 2مؤسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران، مازندران، ایران | ||
| 3باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی آمل، ایران | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی تأثیر زمان محلولپاشی و نوع کودهای مایع مصرفی بر عملکرد، اجزای عملکرد و خصوصیات کیفی راتون برنج رقم طارم، آزمایش مزرعهای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1389 در مؤسسه تحقیقات برنج کشور- معاونت مازندران اجرا شد. تیمار زمان مصرف کودهای مایع در سه سطح: پنجهزنی+ خوشهدهی، خوشهدهی+ گلدهی و پنجهزنی+ خوشهدهی گلدهی به عنوان کرت اصلی و نوع کود مایع در هفت سطح: بیوفول پتاسیم، بیوفول فسفر، کود رشد مخصوص برنج، روی مهروزان، میکروکامل مهرورزان، بیوفول پتاسیم+ بیوفول فسفر و شاهد و بدون مصرف کود به عنوان کرتهای فرعی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که زمان مصرف کود تأثیر معنیداری بر عملکرد و اجزای عملکرد و همچنین خصوصیات کیفی دانه نداشت. نوع کود مایع، تأثیر معنیداری بر تعداد پنجه در کپه، درصد پوسته، طول دانه پس از پخت و محتوای آمیلوز داشت. همچنین برهمکنش نوع و زمان مصرف کود فقط بر طول دانه پس از پخت معنیدار شد. حداکثر تعداد پنجه با مصرف بیوفول پتاسیم+ بیوفول فسفر حاصل شد. کمترین درصد پوسته برنج (67/18 درصد) و بیشترین محتوای آمیلوز دانه (56/21 درصد) با مصرف بیوفول فسفر بهدست آمد. همچنین طویلترین دانه پس از پخت با مصرف بیوفول فسفر در زمان پنجهزنی+ خوشهدهی با 97/12 میلیمتر حاصل شد. بنابراین میتوان کود بیوفول فسفر را به عنوان بهترین تیمار کودی برای افزایش کیفیت محصول راتون برنج در نظر گرفت. | ||
| کلیدواژهها | ||
| آمیلوز؛ اجزای عملکرد؛ بیوفول فسفر؛ طول دانه؛ محلولپاشی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,211 |
||