تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,312 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,931 |
تأثیر نانوذرات نقره بر ویژگیهای جوانهزنی بذر گونه (Taverniera cuneifolia) تحت تنش شوری | ||
تحقیقات بذر | ||
مقاله 7، دوره 8، شماره 26، خرداد 1397، صفحه 69-78 اصل مقاله (1.05 M) | ||
نویسندگان | ||
مهدی خیریان پور1؛ قاسم دیانتی تیلکی* 2؛ فاطمه الوانی3 | ||
1دانشجو کارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدة منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشجوی گروه مرتعداری، نور، ایران | ||
2دانشیار، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدة منابع طبیعی و علوم دریایی، گروه مرتعداری، نور، ایران | ||
3دانشجوکارشناسی ارشد، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکدة منابع طبیعی و علوم دریایی، گروه مرتعداری، نور، ایران | ||
چکیده | ||
به منظور بررسى اثر ذرات نانو نقره بر میزان تحمل به شورى گیاه Taverniera cuneifolia با بررسى ویژگیهای رشد اولیه، طى تابستان سال 1393 آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفى در محیط آزمایشگاه (ژرمیناتور) به اجرا درآمد. تیمارهاى نانو ذرات نقره با چهار سطح شامل صفر (شاهد)،30 ،80 و 120 میلیگرم در لیتر و تیمارهاى شورى شامل صفر، 50، 100 و 200 مولار نمک NaClدر نظر گرفته شدند. بذور جوانهزده روزانه به مدت 30 روز شمارش گردید. سپس طول ریشهچه، طول ساقهچه، طولگیاهچه، شاخصبنیه، درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، میانگین زمان جوانهزنی، وزن ترریشهچه، وزنخشک ریشهچه، وزنتر ساقهچه، وزنخشکساقهچه گیاه اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که اثرات سطوح مختلف نانوپرایمینگ سبب ایجاد تفاوت معنیدار معنیدار در همه ویژگیهای مورد بررسی در سطح یک درصد و وزنتر ساقهچه و ریشهچه در سطح پنج درصد شد. همچنین تیمار کلریدسدیم (شوری) نیز سبب ایجاد تفاوت معنیدار معنیدار برای همه صفات مورد بررسی به جزء سرعت جوانهزنی و میانگین مدتزمان جوانهزنی در سطح احتمال یک درصد شد. اثر متقابل تیمار نانوپرایمینگ و کلریدسدیم نیز سبب ایجاد اختلاف معنیدار بر درصد جوانهزنی، شاخصبنیه، طول ساقهچه و ریشهچه و وزنخشک ریشهچه در سطح یک درصد شد. نتیجه کلی آن است که غلظتهای 30 و 80 میلیگرم در لیتر نانو نقره بر اکثر صفات جوانهزنی بذرTaverniera cuneifolia در سطوح مختلف شوری اثر مثبت داشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
شاخص بنیه؛ نانوپرایمینگ؛ کلریدسدیم؛ شرایط آزمایشگاهی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 132 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 328 |