| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,608,298 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,289,661 |
بررسی روابط همبستگی و خصوصیات مرحله جوانهزنی ژنوتیپهای مختلف برنج تحت پیش تیمار سالیسیلیکاسید | ||
| تحقیقات بذر | ||
| مقاله 4، دوره 8، شماره 27، شهریور 1397، صفحه 30-38 اصل مقاله (635.51 K) | ||
| نویسندگان | ||
| رضا جلالی فر* ؛ مهین خرازی؛ سیده معصومه مشکات | ||
| کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | ||
| چکیده | ||
| به منظور بررسی روابط همبستگی و خصوصیات مرحله جوانهزنی ژنوتیپهای مختلف برنج تحت پیش تیمار سالیسیلیک اسید آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه سیتوژنتیک و ژنتیک مولکولی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در سال 1394 اجرا گردید. فاکتورهای آزمایش شامل هفت ژنوتیپ (M185، M181، M436، M618، L59، نونابکرا و شصتک محمدی) و سطوح سالیسیلیک اسید (5/0 و 1 میلیمولار) بودند. نتایج نشان داد با افزایش اسید سالیسیلیک درصد جوانهزنی، طول ساقهچه، طول ریشهچه، وزن تر ریشهچه و وزن خشک ریشهچه افزایش پیدا کرد. وزن خشک ساقهچه با افزایش سالیسیلیک اسید بهطور معنیداری کاهش پیدا کرد. از بین صفات اندازهگیری شده، وزنتر ساقهچه بیشترین همبستگی مثبت و معنیدار (823/0) را با وزن خشک ساقهچه داشته و بیشترین همبستگی منفی بین طول ساقهچه و وزن خشک ساقهچه (609/0-) بدست آمد. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه به عاملها برای 8 صفت مذکور، تعداد 3 مولفه شناسایی شد، که جمعاً 467/89 درصد از تغییرات کل را توجیه کردند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| سالیسیلیک اسید؛ برنج؛ جوانهزنی؛ روابط همبستگی | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 108 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 128 |
||