تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,266 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,901 |
بررسی ویژگی های بیوشیمیایی و مولکولی باکتری سینوریزوبیوم ملی لوتی جدا شده از ریشه گیاهان یونجه در دو منطقه از ایران | ||
فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها | ||
مقاله 3، دوره 8، شماره 1 (پیاپی 22)، خرداد 1394، صفحه 26-37 اصل مقاله (632.15 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
آزاده حداد سبزوار1؛ محبوبه نخعی مقدم* 2 | ||
1کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد | ||
2استادیار، گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: ریزوبیوم ها می توانند نیتروژن اتمسفری را تثبیت و مقدار قابل توجهی از نیتروژن موجود در خاک را تامین کنند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی ویژگی های بیوشیمیایی و مولکولی باکتری های بومی سینوریزوبیوم ملی لوتی جدا شده از گره ریشه گیاهان یونجه در دو منطقه آب و هوایی متفاوت و نیز شناسایی سویه های با کارائی بالا به عنوان کود زیستی انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی، بوته های یونجه از مناطق مختلف استان های قم و خراسان جمع آوری شدند. باکتری ها با استفاده از آزمون های گره زایی، بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. منحنی رشد جدایه ها رسم و سپس با تلقیح باکتری ها به بذرهای یونجه، گیاهان از نظر میزان رشد مقایسه گردیدند و جدایه های با کارآیی بالاتر شناسایی شدند. یافته ها: باکتری ها در محیط لیتموس میلک واکنش یکسانی نداشتند. همگی ژلاتیناز منفی بودند و تنها چند سویه توانستند نشاسته موجود در محیط را استفاده کنند. برخی قابلیت رشد در حضور ترکیبات هیدروفوب را داشتند. مانیتول، سوکروز و مالتوز بهترین منبع کربن برای رشد جدایه ها بودند. سویه های S22K، S36K از استان خراسان و S3Q وS12Q از استان قم در مقایسه با سایر جدایه ها رشد گیاهان آزمون را بیشتر تقویت کردند. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که برخی باکتری های بومی سینوریزوبیوم ملی لوتی توانایی تجزیه نشاسته و توانایی رشد در حضور SDS را دارند. در میان جدایه ها، سویه های S22K و S3Q پتانسیل بهتری را برای استفاده به عنوان کود زیستی داشتند. این تحقیق می تواند گامی برای تولید کودهای زیستی در کشور باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
سینوریزوبیوم ملی لوتی؛ یونجه؛ ویژگی های بیوشیمیایی؛ منحنی رشد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,937 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,604 |