تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,551,495 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,720,765 |
گزارش آلودگی آب پرتقال پاستوریزه به باکتری Bacillus licheniformis | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 1، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 39-42 اصل مقاله (431.71 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین معتمدی* 1؛ امیر تاج بخش2 | ||
11. گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران. | ||
22. دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده این تحقیق به منظور جداسازی وشناسایی باکتری هایی که قادر به تحمل شرایط پاستوریزاسیون آب پرتقال هستند، انجام شد. در این بررسی، 16 نمونه آب پرتقال تهیه و در شرایط استریل مورد مطالعه قرار گرفتند. مقدار 5/0 میلی لیتر از نمونه در محیط اورنج سرم آگار، تلقیح و در دمای 43 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری گردید و سویه ها با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی شناسایی شدند. نتایج نشان داد که از 16 نمونه آب پرتقال، 2 نمونه آلوده به باکتری بودند. باکتری جدا شده از این نمونه ها قادر به رشد در دمای 50 درجه سانتی گراد و تشکیل کیست در محیط اورنج سرم آگار بود. این جدایه پس از شناسایی با استفاده از آزمون های سیستم طبقه بندی لینه،گونه Bacillus licheniformis تشخیص داده شد. باکتری مذکورعلی رغم بیماری زا نبودن، ممکن است در شناسایی اولیه با باسیل های موجود در آب میوه که عامل فساد هستند اشتباه گرفته شود، لذا باید آزمون های متمایز کننده ای را برای جداسازی آن از آلیسایکلویاسلوس ها انجام داد تا آب میوه تولیدی به اشتباه آلوده گزارش نشود. به علاوه جداسازی این باکتری نشان دهنده نامناسب بودن شرایط اعمال شده برای از بین بردن باکتریهای موجود در آب میوه است و ممکن است امکان رشد باکتری های عامل فساد آب میوه نیز فراهم شود. | ||
کلیدواژهها | ||
فساد میکروبی؛ آب میوه؛ Bacillus licheniformis | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,365 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 630 |