تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,358 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,966 |
کیفیت میکروبی و شیمیایی ماست پاستوریزه تولیدی کارخانههای لبنی استان زنجان بین سالهای 1390 تا 1392 | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 1، شماره 2، آذر 1393، صفحه 1-7 اصل مقاله (518.66 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عادل میرزاعلیزاده* 1؛ مهران محسنی2؛ عباسعلی زمانی3؛ حمید بارانی بناب4 | ||
1گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران. | ||
2گروه کنترل غذا و دارو، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران. | ||
3گروه علوم محیط زیست، دانشکده علوم، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران. | ||
4گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده ماست پرمصرفترین فرآورده تخمیری حاصل از شیر در جهان است و دارای ارزش تغذیهای قابل توجه به ویژه از نظر پروتئین و کلسیم است. در بین فرآوردههای لبنی، ماست اسید بیشتری دارا میباشد به همین دلیل احتمال آلودگی آن به میکروارگانیسمهای مقاوم به اسید از قبیل کپک و مخمر بیشتر میباشد. مطالعه حاضر بر روی نمونههای ماست پاستوریزه جمعآوری شده از 9 واحد تولیدی شیر و فرآورده های لبنی استان زنجان در سالهای 1390 تا 1392 با هدف پایش سطح کیفیت فرآوردههای تولیدی انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که از 50 نمونه ماست پاستوریزه، میزان pH، اسیدیته و ماده خشک بدون چربی در تمامی نمونهها مطابق با استاندارد ملی بود. همچنین در بررسی وضعیت بار میکروبی، در هیچکدام از نمونهها آلودگی با انواع میکروارگانیسمهای پاتوژن در حد بیش از استاندارد مشاهده نشد. یافتههای حاصل از این مطالعه نشان داد که ویژگیهای شیمیایی و میکروبی در بیشتر نمونههای محصول ماست پاستوریزه در سطح استان زنجان از کیفیت مطلوب و مطابق با استاندارد برخوردار است. | ||
کلیدواژهها | ||
کیفیت شیمیایی؛ آلودگی میکروبی؛ ماست پاستوریزه؛ زنجان | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,566 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,046 |