تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,515 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,315 |
بررسی آلودگی برخی انواع آب میوه به باکتری آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس با استفاده از روش PCR و RFLP | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 10، دوره 1، شماره 2، آذر 1393، صفحه 9-14 اصل مقاله (496.35 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
حسین معتمدی* 1؛ امیر تاج بخش2 | ||
1گروه زیستشناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهیدچمران، اهواز، ایران. | ||
2دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده آلیسایکلوباسیلوس باکتری اسپوردار و مقاوم به گرماست که موجب تغییر مزه و بوی آب میوه میشود و خسارات قابل توجهی را به صنایع آبمیوه سازی وارد می سازد. هدف از این تحقیق شناسایی این باکتری از آبمیوه های مختلف با واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از پرایمرهای اختصاصی بود. برای این منظور،پس از انتقال به محیط کشت و گرمخانه گذاری،استخراج DNAوواکنش زنجیرهای پلی مرازبر روی نمونه ها صورت گرفت.نتایج حاکی از آلودگی 5 نمونه از مجموع 24 نمونه بررسی شده بود.پس از برش با آنزیم EcoR1و انجام الکتروفورز باندهایی واضح در نواحی 118 و 528 جفت بازی مشاهده شد که این حالت مطابق با الگویRFLPحاصل از باکتری آلیسایکلوباسیلوس اسیدوترستریس میباشد. با توجه به نتایج این تحقیق می توان بیان کرد که آلودگی به این باکتری در صنایع تولید آبمیوه مشکل ساز است و برای تشخیص آن تکنیک PCRبا دقت بالا، موجب کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان می شود. | ||
کلیدواژهها | ||
آلیسایکلوباسیلوس؛ فساد آب میوه؛ واکنش زنجیره ای پلیمراز؛ باکتری ترموفیل | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,477 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 750 |