تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,206 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,879 |
خواص ضد باکتریایی اسانس برگ شمعدانی معطر (Pelargonium graveolens L. Hérit) بر میکروارگانیسم های بیماری زای مواد غذایی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 14، دوره 1، شماره 2، آذر 1393، صفحه 35-42 اصل مقاله (673.62 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
هدی محمدزاده* 1؛ علی محمدی ثانی2؛ شهرام شعیبی3 | ||
1گروه صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران. | ||
21. گروه صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران. | ||
3آزمایشگاه آلاینده های سمی، سازمان غذا و دارو، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
چکیده استفاده از پتانسیل مواد طبیعی بهعنوان افزودنیهای غذایی به خصوص با توجه به خواص ضد میکروبی آنها جهت کاهش استفاده از نگهدارندههای شیمیایی در تولید مواد غذایی، بسیار حائز اهمیت است. در این پژوهش خواص ضد باکتریایی اسانس برگ شمعدانی عطری در شرایط آزمایشگاهی بر روی باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی، سالمونلا انتریتیکا و لیستریا مونوسیتوژنز مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور به میزان 4 میلی لیتر اسانس برگ شمعدانی عطری توسط دستگاه کلونجر تهیه و سپس حداقل غلظت بازدارندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی به روش ریز رقت بررسی شد. نتایج نشان داد که مقدار حداقل غلظت بازدارندگی برای استافیلوکوکس اورئوس و اشریشیا کلی یکسان و برابر با 5/62 میلی گرم بر لیتر و برای سالمونلا انتریتیکابرابر با 125 میلی گرم بر لیتر بود. همچنین حداقل غلظت کشندگی برای لیستریا مونوسیتوژنز 25/31 میلی گرم در میلی لیتر تعیین شد. نتایج این بررسی نشان داد که باکتری های گرم مثبت در برابر اسانس برگ شمعدانی از حساسیت بالاتری نسبت به باکتری های گرم منفی برخوردارند و حساسترین میکروارگانیسم آزمون شده نسبت به اسانس برگ شمعدانی عطری بهترتیب لیستریا مونوسیتوژنز،استافیلوکوکوس اورئوس،اشریشیا کلی و سالمونلا انتریتیکا بودند. نتایج حاصل از مطالعه نشان داد که استفاده از اسانس برخی گیاهان زینتی برای مهار باکتری ها میتواند در تحقیقات بعدی رویکرد مناسبی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ریز رقت؛ اسانس برگ شمعدانی؛ حداقل غلظت بازدارندگی؛ حداقل غلظت کشندگی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,562 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,086 |