| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,619,123 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,295,392 |
مطالعه تغییرات بار میکروبی، پوترسین و هیستامین در عضله ماهی شوریده (Otolithes ruber) در شرایط نگهداری در یخ | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 1، دوره 1، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 1-7 اصل مقاله (616.8 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| علی قربانی رنجبری* 1؛ نازنین قربانی رنجبری2؛ علیرضا گلچین منشادی3؛ فاطمه قربانی رنجبری4 | ||
| 1باشگاه پژوهشگران جوان، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران | ||
| 2دانشکده شیلات و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
| 3گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران | ||
| 4دانشگاه پیام نور بندرعباس، بندرعباس، ایران | ||
| چکیده | ||
| آمین های بیوژن مولکول های کوچک آلی می باشند که توسط آنزیم های دکربوکسیلاسیون ناشی از باکتری ها در مواد غذایی تشکیل میشوند. در این مطالعه غلظت آمین بیوژن هیستامین و پوترسین در ماهیان نگهداری شده در یخ برای دوره 18 روزه در فواصل زمانی 3 روزه به وسیله روش کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18). در این بررسی آمین هیستامین در اولین و سومین روز نگهداری تشخیص داده نشد، لیکن پوترسین در روز سوم به میزان 03/0±30/1 میکروگرم برگرم رسید. غلظت اولیه هیستامین و پوترسین به ترتیب 51/1 و 30/1 میکروگرم بر گرم و در انتهای دوره به ترتیب به میزان 5/14 و 19 میکروگرم بر گرم رسید. آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که در میانگین غلظت این آمین ها بین اولین روز نگهداری (روز صفر) و آخرین روز نگهداری (روز هجده) افزایش معنی داری(P<0/05) داشته است. همچنین بین بار باکتریایی مزوفیلی و افزایش هیستامین و بار باکتریایی سرمادوست با آمین بیوژن پوترسین رابطه معنی داری وجود داشت (P<0/05). | ||
| کلیدواژهها | ||
| هیستامین؛ پوترسین؛ بار میکروبی؛ ماهی شوریده | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,162 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 698 |
||