تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,290 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,921 |
مطالعه تغییرات بار میکروبی، پوترسین و هیستامین در عضله ماهی شوریده (Otolithes ruber) در شرایط نگهداری در یخ | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 1، دوره 1، شماره 1، شهریور 1393، صفحه 1-7 اصل مقاله (616.8 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی قربانی رنجبری* 1؛ نازنین قربانی رنجبری2؛ علیرضا گلچین منشادی3؛ فاطمه قربانی رنجبری4 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران | ||
2دانشکده شیلات و منابع طبیعی، دانشگاه بین المللی خرمشهر، خرمشهر، ایران | ||
3گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی، کازرون، ایران | ||
4دانشگاه پیام نور بندرعباس، بندرعباس، ایران | ||
چکیده | ||
آمین های بیوژن مولکول های کوچک آلی می باشند که توسط آنزیم های دکربوکسیلاسیون ناشی از باکتری ها در مواد غذایی تشکیل میشوند. در این مطالعه غلظت آمین بیوژن هیستامین و پوترسین در ماهیان نگهداری شده در یخ برای دوره 18 روزه در فواصل زمانی 3 روزه به وسیله روش کروماتوگرافی مورد بررسی قرار گرفت (روزهای صفر، 3، 6، 9، 12، 15 و 18). در این بررسی آمین هیستامین در اولین و سومین روز نگهداری تشخیص داده نشد، لیکن پوترسین در روز سوم به میزان 03/0±30/1 میکروگرم برگرم رسید. غلظت اولیه هیستامین و پوترسین به ترتیب 51/1 و 30/1 میکروگرم بر گرم و در انتهای دوره به ترتیب به میزان 5/14 و 19 میکروگرم بر گرم رسید. آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد که در میانگین غلظت این آمین ها بین اولین روز نگهداری (روز صفر) و آخرین روز نگهداری (روز هجده) افزایش معنی داری(P<0/05) داشته است. همچنین بین بار باکتریایی مزوفیلی و افزایش هیستامین و بار باکتریایی سرمادوست با آمین بیوژن پوترسین رابطه معنی داری وجود داشت (P<0/05). | ||
کلیدواژهها | ||
هیستامین؛ پوترسین؛ بار میکروبی؛ ماهی شوریده | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,155 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 694 |