تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,172 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,831 |
آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در رابطه با بهداشت وایمنی مواد غذایی: یک مطالعه مقطعی | ||
فصلنامه نسیم تندرستی | ||
مقاله 1، دوره 2، شماره 3، دی 1392، صفحه 1-8 اصل مقاله (522.34 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی اصیل | ||
نویسندگان | ||
عبدالله درگاهی1؛ فاطمه اسدی2؛ امیرحسین هاشمیان3؛ کیومرث شرفی1؛ طاهره امیریان4؛ میترا محمدی1 | ||
1کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. | ||
2دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، عضو کمیته تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | ||
3گروه آمار و اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران. | ||
4کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشتی درمانی شهرستان سنقر، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، ایران. | ||
چکیده | ||
زمینه و هدف: امروزه نقش و اهمیت ایمنی و بهداشت مواد غذایی در حفظ و سلامت انسان و جلوگیری از بیماری هابر همگان رو شناست .این تحقیق با هدف بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در زمینه بهداشت و ایمنی موادغذایی می باشد. روش بررسی: این پژوهش توصیفی مقطعی میباشد. با استفاده از پرسشنامه که روایی و پایایی آن بررسی گردیده، انجام شده است. پرسشنامه طراحی شده مشتمل بر سوالاتی در زمینه اطلاعات فردی، سطح آگاهی و نگرش نسبت به بهداشت و ایمنی موادغذایی بود. در بین338نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به صورت تصادفی انجام گردید. تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم افزار SPSS16صورت گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که 46٪ دانشجویان دارای آگاهی خوب، 48٪ متوسط و 5/4٪ آگاهی ضعیف در زمینه بهداشت و ایمنی مواد غذایی بودند. نمره آگاهی و نگرش دانشجویان نسبت به اصول ایمنی و بهداشت مواد غذایی ارتباط معنیداری با هیچ یک از پارامترهای سن، سطح تحصیلات، جنس و دانشکده نداشت(05/0<p). بین درجه آگاهی با جنس و دانشکده ارتباط معنیداری وجود داشت(05/0>p) ولی ارتباط درجه آگاهی با گروه سنی و سطح تحصیلات از نظر آماری معنی دار نبود(05/0<p). بحث و نتیجه گیری: آگاهی داشتن نسبت به بهداشت و ایمنی موادغذایی یک امر مهم تلقی میگردد. گرچه دانشجویان در این تحقیق از سطح آگاهی نسبتاً خوبی برخورداربودند، ولی به منظور ارتقاء دادن سطح آگاهی آنها نیاز به برنامهریزی دقیقتر یا حساس میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
آگاهی؛ نگرش؛ ایمنی مواد غذایی؛ بهداشت | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,544 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,113 |