تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,243 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,894 |
بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA | ||
فصلنامه علمی پژوهشی دنیای میکروب ها | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 3 (پیاپی 24)، آذر 1394، صفحه 209-220 اصل مقاله (814.33 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مریم رنجبر1؛ محمد گلی2؛ غلامرضا قلمکاری3؛ مصطفی مانیان4؛ محمد رضا مراثی5؛ رضا ندائی نیا* 6 | ||
1کارشناس ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان | ||
2استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان | ||
3استادیار، گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان (خوراسگان)، اصفهان | ||
4کارشناس ارشد، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | ||
5دانشیار، گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | ||
6کارشناس ارشد، بخش میکروبی آزمایشگاه کنترل معاونت غذا و دارو، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | ||
چکیده | ||
سابقه و هدف: شیر و فرآورده های آن در بعضی شرایط، موجب رشد عوامل بیماری زا از جمله اشریشیا کلی که مهمترین آلوده کننده مواد غذایی است می گردند. این مطالعه با هدف بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی–توصیفی از 200 نمونه بستنی جمع آوری شده از مناطق محتلف اصفهان، تعداد 82 جدایه باکتریایی جداسازی گردید. از این تعداد 48 جدایه اندول مثبت بودند. جداسازی بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 2946 و استفاده از محیط های کروموژنیک به صورت مقایسه ای انجام شد. پس از انجام آنالیز عددی و سایر آزمون ها، به کمک PCR قطعه 16S rDNA تکثیر و سپس توالی یابی گردید. یافته ها: با توجه به روش ارائه شده در استاندارد ملی روش یاد شده دارای 88 درصد صحت و 12 درصد خطا می باشد. در این بررسی جدایه های اندول مثبت مانند اشریشیا هرمانی، پروویدنشیا رتگری، کلبسیلا اکسی توکا و مورگانلا مورگانی توانستند در نتیجه نهایی ارائه شده در استاندارد ملی ایران خطا ایجاد نمایند. نتیجه گیری: آنالیزهای انجام شده با استفاده از محیط های کشت حاوی مواد کروموژنیک نشان داد که با صحت بالاتر، سرعت بیشتر و قیمت ارزان تر می توان اشریشیا کلی تیپیک را شناسایی نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
اشریشیا کلی؛ کروموژنیک؛ بستنی؛ 16S rDNA؛ بهینه سازی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,703 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 5,177 |