| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,579,106 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,276,170 |
بررسی آلودگی میکروبی سالادهای الویه سنتی و صنعتی شهرستان شهرکرد به باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تایفی موریوم | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 6، دوره 2، شماره 1، خرداد 1394، صفحه 39-48 اصل مقاله (389.9 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| فروغ تاج بخش* 1؛ الهه تاج بخش2؛ منوچهر مومنی3 | ||
| 1آزاد شهرکد | ||
| 2گروه زیست شناسی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران. | ||
| 3عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاداسلامی، ایران. | ||
| چکیده | ||
| غذاهای آماده مصرف، بهدلیل تنوع زیاد، در دسترس بودن، عدم نیاز به زمان پخت و قیمتهای نسبتاً ارزان باعث افزایش تقاضا در بین مردم شدهاند. با توجه به افزایش تقاضا برای مصرف این نوع غذاها و با توجه به این واقعیت که این غذاها فرآوری زیادی ندارند، خطرات میکروبیولوژیکی مصرفکنندگان از این محصولات افزایش یافته است. در این تحقیق تعداد 50 نمونه سالاد الویه (30 نمونه صنعتی و 20 نمونه سنتی) از ساندویچ فروشیهای شهرکرد تهیه گردید و با استفاده از آزمونهای میکروبیولوژی و مولکولی از نظر حضور سالمونلا تایفی موریوم و استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس 46% و 8/34% و آلودگی به سالمونلا 18% بدست آمد. آلودگی به استافیلوکوکوس آرئوس در سالادهای الویه صنعتی و سنتی بهترتیب 2/65% و آلودگی به سالمونلادر سالادهای الویه صنعتی و سنتی بهترتیب 6/55 و 4/44 درصد بود. مراحل تهیه و تولید سالاد الویه در ایران بهصورت دستی است و احتمال آلودگی از طریق دستگاهها و نیروهای انسانی زیاد است. همچنین اجزاء تشکیل دهنده سالاد ممکن است قبل از مخلوط شدن بهمدت طولانی تحت شرایط نامناسب دمایی قرار گیرند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| غذاهای آماده مصرف؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ سالمونلا؛ سالاد الویه | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,957 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,398 |
||