تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,170 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
مطالعه آلودگی باکتریهای کلی فرم یخ های تولیدی کارخانجات شهرستان ارومیه | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 45-54 اصل مقاله (179.77 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ناهید نویدجوی1؛ آناهیتا دهقانی2؛ فرشاد بهرامی اصل3؛ جعفر قاسمی4؛ سیما کریم زداه صادق* 5 | ||
1گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
3گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران. | ||
4گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
5گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران. | ||
چکیده | ||
اهمیت انتقال عوامل بیماریزا ازطریق مصرف یخ کمتر از اهمیت انتقال آن ازطریق آب نمیباشد. آلودگی یخ در اثر استفاده ازآب آلوده، حمل ونقل، توزیع غیربهداشتی ونحوه نامناسب نگهداری آن ایجاد میشود .در این مطالعه توصیفی- مقطعی جهت بررسی وضعیت بهداشتی یخهای کارخانههای ارومیه و آلودگی باکتریایی آنها، در مجموع 36 نمونه از چهار کارخانه یخسازی در سه نقطهی آب ورودی، فرایند تولید و یخ خروجی به صورت تصادفی در فصل تابستان برداشت گردید. نمونهها از نظر باکتریهای کلیفرمکل و مدفوعی بررسی شدند. وضعیت بهداشتی کارخانجات و نحوه کلرزنی منابع آب از طریق چک لیست ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که 50 درصد نمونههای آب خام ورودی به کارخانجات یخسازی و فرایند تولید یخ حاوی کلیفرمکل بیش از حد استاندارد و 67/16 درصد از آنها آلوده به کلیفرم مدفوعی بودندو در یخ خروجی این آلودگی به ترتیب33/58 و 33/8 درصد بود. بررسی وضعیت بهداشتی کارخانجات نشان دادکه 75 درصد کارخانجات از نظر وضعیت ساختمانی و بهداشت فردی،2/56 و 25 درصد به ترتیب از لحاظ ابزارکار و کلرزنی در شرایط مطلوب قرار داشته اما نحوهی نگهداری و انبار تمامی کارخانجات از نظر بهداشتی نامطلوب بودند. نتایج نشان دادند که عدم کلرزنی آب ورودی به کارخانجات یخسازی عامل اصلی آلودگی باکتریایی یخهای تولیدی بوده است. از این رو شرایط بهداشتی یخ شامل بررسی میکروبیولوژیک و نظارت بر چگونگی تولید، توزیع وحمل ونقل آن میبایست توجه دستاندرکاران امور بهداشتی را به خود معطوف سازد. | ||
کلیدواژهها | ||
آلودگی کلی فرم؛ کلیفرمهای مدفوعی؛ کارخانجات یخ؛ شهرستان ارومیه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,144 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 416 |