تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,170 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره جلبکهای پادینا (.Padina sp) و سارگاسوم (.Sargassum sp) جمعآوری شده از سواحل بندر بوشهر بر باکتری های ویبریو کلرا و اشیریشیا کلی جدا شده از آب | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 1-6 اصل مقاله (233.74 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علیرضا گلچین منشادی* 1؛ برهان مال الهی2؛ محمد ترحمی3 | ||
1عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون | ||
3دانشگاع آزاد اسلامی واحددکازرون | ||
چکیده | ||
به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره جلبکهای پادینا و سارگاسوم جمعآوری شده از سواحل بندر بوشهر بر باکتریهای ویبریو کلرا و اشیریشیا کلی، پس از شست و شو در آب مقطر، جلبکها خشکشده و به منظور بهدست آوردن عصاره متانولی، عصارهگیری به روش غوطهوری در متانول 96 درصد انجام شد. رقتهای متوالی عصارههای جلبکی به صورت خالص (100 درصد)، 25 درصد، 5/12 درصد تا 195/0 درصد با حلالهای متانول و دی متیل سولفوکساید به منظور بررسی تاثیر حلال در توان جلبکها تهیه گردید. غلظت باکتریها برای تلقیح در لولهها بر اساس کدورت مک فارلند تهیه و جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده و سپس حداقل غلظت باکتریکشی عصارههای جلبکی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج بهدست آمده نشان داد، هر دو جلبک پادینا و سارگاسوم بر روی باکتریهای ویبریو کلرا و اشیرشیا کلی اثر دارند، گرچه نتایج بهدست آمده از نظر آماری معنیدار نبود (05/0<P). با این حال اثر جلبک پادینا بر روی هر دو باکتری بیشتر بوده است. همچنین بررسی رابطه بین میزان غلظت عصارههای جلبکی با حداقل غلظت بازدارنده و حداقل غلظت باکتریکشی به روش رگرسیون خطی نشان داد بین این دو متغیر رابطه معنیداری برقرار است (05/0≥P). | ||
کلیدواژهها | ||
سارگاسوم؛ پادینا؛ حداقل غلظت ممانعت از رشد؛ حداقل غلظت باکتری کشی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,152 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 654 |