تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,285 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,918 |
بررسی اثر پوشش کیتوزان همراه با اسانس لیمو بر کیفیت میکروبی ماهی قزل آلا | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 2، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 7-19 اصل مقاله (158 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
رضا شرافتی چالشتری* 1؛ محسن تقی زاده2؛ صفورا میری2؛ زهره اسدی2؛ محدثه عبدی پور2؛ وحیده شیری2 | ||
1دانشگاه علوم پزشکی کاشان | ||
2گروه تغذیه، مرکز تحقیقات بیوشیمی و تغذیه در بیماری های متابولیک، دانشگاه علوم پزشکی کاشان، کاشان، ایران | ||
چکیده | ||
استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند اسانسها به جای نگهدارندههای شیمیایی در صنایع غذایی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش کیتوزان همراه با اسانس لیمو بر کیفیت میکروبی ماهی قزلآلا بود. در این مطالعه تجربی، پس از تهیه اسانس لیمو، اثرات ضد میکروبی اسانس به روش میکرودایلوشن علیه باکتریهای شیگلا دیزانتری، لیستریا مونوسیتوژنز، استرپتوکوکوس پایوژنز و سالمونلا تایفی بررسی شد. همچنین اثر کیتوزان حاوی اسانس لیمو در غلظتهای 25/0% و 5/0% بر روی کیفیت میکروبی ماهی قزلآلا در دماهای 1±2 درجه سانتیگراد و 1±8 درجه سانتیگراد در روزهای صفر، 3 و 6 بررسی شد. نتایج نشان داد که حداقل میزان غلظت مهارکنندگی باکتریها و حداقل میزان باکتریکشی باکتریها برای چهار باکتری یکسان بود و به ترتیب برابر با 41/1 و 81/2 میلیگرم در میلیلیتر بود. استفاده از کیتوزان همراه با اسانس لیمو سبب کاهش شمارش کلی باکتریها، سرمادوستها و انتروباکتریاسهها در دو دمای مذکور در ماهی قزلآلا شد (05/0>p). همچنین اثرات ضد باکتریایی اسانس لیموی تنها در حالت سینرژیستی اسانس لیمو با کیتوزان کمتر بود (05/0>p). بنابراین میتوان از این پوشش همراه با اسانس جهت افزایش زمان ماندگاری ماهی قزلآلا استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
کیتوزان؛ لیمو؛ قزل آلا | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,185 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 701 |