تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,558 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,069 |
بررسی اثر ضد باکتریایی برخی عصاره و اسانسهای گیاهی بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 2، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 55-65 اصل مقاله (327.96 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
مهدی رئیسی* 1؛ علی دغاغله2؛ مجتبی علیشاهی3؛ مهدی رحیمی4 | ||
1گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
2واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. | ||
3گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز ، ایران | ||
4واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات ضدباکتریایی عصارههای هیدروالکلی 8 گیاه دارویی (مرزه بختیاری، زیره سبز، بابونه کبیر، مورد، چای کوهی، مریمگلی، بومادران کلاری، درمنه) و اسانس گیاهان مرزه بختیاری، زیره سبز، بابونه، درمنه، بومادران و مورد بر باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس مورد بررسی قرار گرفت. بهمنظور تعیین اثر ضدمیکروبی از روشهای استاندارد تهیه رقت در لوله و نیز انتشار دیسک استفاده گردید. نتایج مشخص نمود که در بین عصارههای استفاده شده، مرزه بختیاری با قطر هاله عدم رشد 15 میلیمتر بیشترین اثر ضدباکتریایی بر ویبریو پاراهمولیتیکوس را داشت. همچنین عصاره گیاهی بابونه و زیره به ترتیب با قطر هاله عدم رشد 14 و 67/11 بر باکتری مورد اشاره موثر بودند ولی بقیه عصارهها اثرات چندانی نداشتند. نتایج همچنین نشان داد که اثرات ضدباکتریایی اسانسها قویتر بود و بیشترین اثرات ضدباکتریایی بهترتیب مربوط به مرزه بختیاری، بابونه و زیره بود. بهطور کلی میتوان نتیجه گرفت که با توجه به اثر مناسب اسانس مرزه بختیاری، بابونه و زیره میتوان از این اسانسها بهعنوان جایگزین مناسب برای حذف باکتری ویبریو پاراهمولیتیکوس استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
قدرت ضدباکتریایی؛ عصارههای گیاهی؛ اسانسهای گیاهی؛ ویبریو پاراهمولیتیکوس | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,167 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,907 |