تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,555,539 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,727,930 |
بررسی فراوانی انتروسینهای تولید شده در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جدا شده از فراوردههای شیر سنتی در شهرستان شهرکرد | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 10، دوره 2، شماره 2، مرداد 1394، صفحه 79-87 اصل مقاله (278.37 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهه برزم1؛ الهه تاج بخش* 2؛ ابراهیم رحیمی3 | ||
1دانش آموخته گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی،ایران | ||
2دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
3گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، ایران | ||
چکیده | ||
باکتریوسینها پروتئینهای تولید شده توسط باکتریها به خصوص باکتریهای اسید لاکتیک هستند که خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار میروند. در سالهای اخیر توجه ویژهای به این باکتریها در جهت بهرهگیری از آنها به عنوان نگه دارندههای مواد غذایی معطوف شدهاست.در این تحقیق تعداد 120 نمونه فراورده شیر سنتی مختلف، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژنهای انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسینA در 14 ایزوله (81/31 درصد)، ژن مربوط به انتروسین P در 13 ایزوله (54/29 درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 9 ایزوله (45/20 درصد). وجود همزمان چند ژن با همدیگر در 6 ایزوله (63/13 درصد) مشاهده گردید بهطوریکه ژن مربوط به انتروسینهایA وP در 2 ایزوله (54/4 %)، ژن مربوط به انتروسینهایA و As48 در 7 ایزوله (09/15درصد)، ژن مربوط به انتروسینهایA, P و As48 در 5 ایزوله (36/11 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتا زیادی از ژنهای انتروسین در ایزولههای انتروکوکوس فکالیس جداشده از فراوردههایشیر سنتی انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضد میکروبی انتروسینهای تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
فراورده های شیر سنتی؛ انتروکوکوس فکالیس؛ انتروسین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 879 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,237 |