تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,424,484 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,450,031 |
شناسایی برخی باکتری های تشکیل دهنده بیوفیلم از خط تولید شیر پاستوریزه | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 3، آذر 1394، صفحه 1-13 اصل مقاله (277.93 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیده صالحه واعظی* 1؛ آرزو طهمورث پور2؛ محمد گلی3 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. | ||
2گروه علوم پایه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. | ||
3گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران. | ||
چکیده | ||
بیوفیلم به مجموع میکروارگانیسمهای محصورشده در پلیساکارید خارج سلولی متصل به سطح جامد، اطلاق میگردد. به دلیل مقاومت بالای بیوفیلم به عوامل ضدمیکروبی، بیوفیلمها به عنوان اصلیترین مشکل صنعت غذا بالاخص در آلودگیهای پس از پاستوریزاسیون بهشمار میآیند. به همین دلیل در این پژوهش، بیوفیلم تشکیلشده در خط تولید شیر پاستوریزه، جداسازی شده تا باکتریهای مؤثر در آلودگی پس از پاستوریزاسیون شیر، شناسایی شوند. بدین منظور پس از انجام سیستم شستوشو در مکان، از 10 نقطه خطتولید با 3 تکرار نمونه برداری صورت گرفت و پس از خالصسازی باکتریها، شناسایی جنس و گونه احتمالی آنها با انجام آزمونهای بیوشیمیایی و تطایق آنها با جداول راهنمای برگی صورت پذیرفت. نتایج حاکی از حضور جنسهای Listeria، Shigella،Staphylococcus ، Pseudomonas، Escherichiai، Corynebacterium، Bacillus، Aeromonas، Klebsiella، Proteus، Lactobacillus و Micrococcusمیباشد که در این بین غالبترین جنس باکتریایی، Staphylococcus با 19% از جمعیت کل و غالبترین باکتری براساس جنس و گونه احتمالی، Shigella sonnei با 11% جمعیت کل باکتریایی میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری؛ بیوفیلم؛ شیر؛ آزمون بیوشیمیایی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,486 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 720 |