تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,467 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,445,019 |
ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی ایزولههای لاکتوباسیل جدا شده از خمیرترش های سنتی بر علیه باسیلوس سرئوس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 2، شماره 3، آذر 1394، صفحه 27-35 اصل مقاله (669.75 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ابوالفضل گلشن تفتی* 1؛ غزال یزدان پناه2؛ محمد حسن فولادی3 | ||
1بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران. | ||
2مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران. | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران. | ||
چکیده | ||
در این پژوهش، اثر بازدارندگی 71 ایزوله لاکتوباسیل جدا شده از خمیرترشهای سنتی روی باکتری باسیلوس سرئوس با استفاده از 3 روش (لکهگذاری، چاهک و دیسک کاغذی) مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفت. در روشهای چاهک و دیسک کاغذی، هیچگونه هاله عدم رشدی در پلیتهای مربوطه مشاهده نشد ولی اثر بازدارندگی ایزولههای لاکتوباسیل در برابر باکتری باسیلوس سرئوس در روش لکهگذاری به صورت ایجاد هالههای شفافی اطراف پرگنههای لاکتوباسیل در محیط کشت میکروبی نمایان شد. کلیه ایزولههای لاکتوباسیل قادر به جلوگیری از رشد باسیلوس سرئوس در روش لکهگذاری بودند ولی بین ایزولههای لاکتوباسیل از لحاظ خاصیت ضدمیکروبی اختلاف معنیداری (p<0.01) وجود داشت. از بین ایزولههای لاکتوباسیل مورد ارزیابی، 8 ایزوله بهطور معنیداری دارای فعالیت ضدمیکروبی قویتری بودند و قطر هاله شفاف در اطراف پرگنه این ایزولهها در محدوده 83/7-67/2 میلیمتر گزارش گردید. ایزولههای لاکتوباسیل شماره 70، 46، 21، 55، 59 و 11 با ایجاد هاله شفاف به ترتیب به قطر 83/7، 67/7، 33/7، 16/7، 7 و 7 میلیمتر بهعنوان ایزولههای لاکتوباسیل با فعالیت ضدمیکروبی قوی در روش لکهگذاری گزارش شدند. این ایزولهها میتوانند پتانسیل استفاده بهعنوان کشتهای آغازگر را در تهیه خمیرترش و تولید نان دارا باشند. | ||
کلیدواژهها | ||
لاکتوباسیلوس؛ باسیلوس سرئوس؛ روش چاهک؛ روش لکهگذاری؛ روش دیسک کاغذی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,331 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,907 |