تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,271 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,907 |
جداسازی و شناسایی گونه های پدیوکوکوس از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن ها | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 2، شماره 3، آذر 1394، صفحه 51-60 اصل مقاله (296.32 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نفیسه دعوتی1؛ فریده طباطبایی یزدی* 2؛ سعید زیبایی3 | ||
1دانشجوی دکترای میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. | ||
3موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی واحد شمال شرق، مشهد، ایران. | ||
چکیده | ||
ایران کشوری با بیابانهای وسیع است و شتر موفقیت زیادی در تطابق با این شرایط دارد. باکتریهای اسید لاکتیک نظیر پدیوکوکوس نقش مهمی در کیفیت محصولات تخمیری شتر بازی میکنند. سه نمونه از شیر خام شتر تک کوهانه ایرانی (Camelus dromedarius) تحت شرایط اسپتیک از استان گلستان جمع آوری شد. در میان باکتریهای جدا شده تنها 6 جدایه از نظر فنوتیپی به عنوان گونه پدیوکوکوس شناسایی شدند. 6 جدایه باکتریایی توسط تکثیر ژن S rRNA16 به وسیله واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) شناسایی شدند و توسط آنالیز محدود DNA ریبوزومی تکثیر شده (ARDRA) گروه بندی شدند. براساس آنالیز محدود ژن S rRNA16، جدایههای جنس پدیوکوکوس درون یک پروفایل باندی گروه بندی شدند که توسط توالی یابی به عنوان پدیوکوکوس پنتوسازئوس شناسایی شدند. فعالیت ضدمیکروبی جدایههای پدیوکوکوسی در مقابل سالمونلا تایفی PTCC 1609 و باسیلوس سرئوس ATCC 10876 توسط روش نقطه گذاری بررسی شدند. نتایج نشان داد که فعالیت ضدمیکروبی پدیوکوکوس پنتوسازئوس جدا شده از شیر شتر ایرانی قابل توجه است. | ||
کلیدواژهها | ||
شتر؛ شیر خام؛ پدیوکوکوس؛ فعالیت ضدمیکروبی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 943 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 543 |