تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,365 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,979 |
طراحی مدل پیشگویی بار میکروبی در فرآورده های گوشتی سوسیس با استفاده از تکنیک امپدانس و انطباق آن با روش مرجع | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 2، شماره 3، آذر 1394، صفحه 77-86 اصل مقاله (268.71 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
ریحانه سروریان1؛ لاله رومیانی* 2؛ علی فضل آرا3 | ||
1گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. | ||
2گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. | ||
3گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از انجام این تحقیق استفاده از روش امپدانس به علت دارا بودن حساسیت و دقت بالا در تشخیص میکروبها در مدت زمان کوتاه از طریق نمایش فعالیتهای متابولیک به وسیله ایجاد تغییر در مقاومت الکتریکی در محیط کشت بود. در این بررسی تعداد 80 نمونه سوسیس (40 نمونه فصل زمستان و 40 نمونه فصل تابستان) با استفاده از روش امپدانس و نیز روش مرجع پورپلیت از نظر شمارش کلی بار میکروبی بر اساس دستورالعملهای موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مورد ارزیابی قرار گرفتند. براساس نتایج میزان تطابق روش امپدانس با روش مرجع پورپلیت در کل دادهها، فصل زمستان و تابستان به ترتیب 9/93، 1/93 و 95 درصد بود. این مطالعه بیانگر این نکته است که روش سریع و قابل اعتماد امپدانس میتواند تخمین درستی از بار میکروبی سوسیس بدهد. ارزیابی اولیه روش امپدانس برای رشد میکروبها در مواد غذایی پیچیده پتانسیل این تکنیک را نشان میدهد که میتواند جایگزین روشهای کشت شود. | ||
کلیدواژهها | ||
"تکنیک امپدانس"؛ "بار میکروبی"؛ "سوسیس" | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 951 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 807 |