| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,557,879 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,267,050 |
مطالعه میزان شیوع و ژنهای حدت E.coli O157: H7 در پنیرهای سنتی و شیرهای خام عرضه شده در شهرستان مرند | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 10، دوره 2، شماره 3، آذر 1394، صفحه 87-96 اصل مقاله (475.68 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| عسگر نقی زاده1؛ حمید میرزائی* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذائی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین- پیشوا، ورامین، ایران | ||
| 2گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران. | ||
| چکیده | ||
| هدف از این مطالعه، تعیین میزان شیوع اشریشیاکلیO157:H7 و شناسائی ژنهای بیماریزایstx1 ،stx2 ، eaeA و hly آنها در نمونههای پنیر سنتی و شیر خام عرضه شده در شهر مرند بود. برای این منظور 100 نمونه پنیر و 50 نمونه شیر خام گاو از سطح عرضه و مراکز جمع آوری شیر خام و به صورت تصادفی جمع آوری شد. نمونهها در ECB حاوی مکمل نوبیوسین به عنوان محیط غنی کننده و سپس محیط مک کانکی آگار سوربیتول حاوی مکمل سفکسیم و تلئوریت پتاسیم به عنوان محیط انتخابی کشت داده شد. از محیطهای VRBA، تریپتون و کروموژن آگار جهت ارزیابی تخمیر لاکتوز، تولید اندول و فعالیت بتاگلوکورونیدازی جدایهها و از آنتی سرم اخصاصی جهت تائید اشریشیاکلی سروتیپ O157:H7 و از Multiplex PCR جهت ردیابی ژنهای حدت استفاده شد. از مجموع نمونههای مورد بررسی، تعداد 9 جدایه (9%) مربوط به پنیر و 5 جدایه (10%) مربوط به شیر خام به عنوان اشریشیاکلی سوربیتول منفی شناخته شدند و در نهایت بر اساس تست آگلوتیناسیون با آنتی سرم اختصاصی از بین جدایههای مربوط به شیر خام یک مورد (2%) به عنوان اشریشیاکلی O157:H7 مورد تایید قرار گرفت. تنها جدایه تائید شده به عنوان اشریشیاکلی O157:H7 دارای ژنهای حدت eaeA و stx1 بود. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق میتوان گفت که پنیرهای سنتی و شیرهای خام عرضه شده در شهرستان مرند میتوانند به عنوان منبع انتقال این باکتری بیماریزا به انسان عمل نمایند. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اشریشیاکلیO157:H7؛ پنیر سنتی؛ شیر خام؛ واکنش زنجیره ای پلیمراز | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 975 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 688 |
||