| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,568,838 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,271,532 |
ارزیابی جمعیت اشریشیاکلی روده و گوشت مرغ با اضافه سازی آویشن و دارچین به خوراک طیور | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 5، دوره 2، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 39-47 اصل مقاله (118.7 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| احمد زین الدینی1؛ مجید غلامی آهنگران* 2؛ ابراهیم رحیمی3 | ||
| 1دنش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
| 2گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
| 3دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد | ||
| چکیده | ||
| هدف از انجام مطالعه اخیر ارزیابی و مقایسه اثر خوراکی آویشن و دارچین بر بار میکروبی دستگاه گوارش و گوشت مرغ می باشد. به این منظور 135 قطعه جوجه یکروزه در سه گروه و با سه تکرار مساوی تحت شرایط یکسان پرورشی تا 42 روزگی نگهداری شدند. گروه اول و دوم به ترتیب در جیره غذایی 5/0 درصد دارچین و 5/0 درصد آویشن دنایی دریافت کردند. گروه سوم به عنوان گروه کنترل از هیچ افزودنی غذایی در جیره پایه استفاده نکرد. در سن 42 روزگی تمامی جوجهها کشتار شدند و وضعیت آلودگی گوشت با اشریشیاکلی و تعداد پرگنههای اشریشیاکلی در هر گرم محتوای سکومی با روش معمول باکتری شناسی مشخص و مقایسه شد. نتایج نشان داد مصرف 5/0 درصد آویشن باعث کاهش معنی دار آلودگی گوشت و جمعیت اشریشیاکلی در محتویات سکومی می شود. در این مطالعه اختلاف معنی دار بین گروه کنترل و گروه دریافت کننده 5/0 درصد دارچین در شاخصهای مورد بررسی وجود نداشت. لذا طبق یافتههای این مطالعه، استفاده پیوسته از 5/0 درصد آویشن در جیره غذایی جوجههای گوشتی میتواند باعث بهبود کیفیت بهداشتی گوشت طیور قابل عرضه گردد حال آنکه چنین اثری از اضافه سازی 5/0 درصد دارچین قابل انتظار نیست. | ||
| کلیدواژهها | ||
| اشریشیاکلی؛ گیاهان دارویی؛ مرغ | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,274 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 695 |
||