تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,359 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,968 |
ارائه مدل ریاضی پیشگو برای ارزیابی اثر زیره سبز و دمای نگهداری بر رشد باکتری باسیلوس سرئوس در محیط براث BHI | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 4، اسفند 1394، صفحه 57-70 اصل مقاله (152.58 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسنده | ||
زهره مشاک* | ||
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی کرج | ||
چکیده | ||
باسیلوس سرئوس یک باکتری بیماریزای غذازاد است که مسبب حدود 20 درصد موارد شیوع مسمومیتهای غذایی در جهان میباشد. امروزه توجه و علاقه فزایندهای به استفاده از اسانسهای گیاهی به عنوان نگهدارندههای طبیعی در غذا وجود دارد. زیره سبز گیاه بومی ایران است که در طب سنتی و فراوردههای غذایی استفاده میشود. هدف از این تحقیق ارائه یک مدل ریاضی پیشگو برای ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز به عنوان یک نگهدارنده غذایی طبیعی علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل چند فاکتوری است. اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفنگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تاثیر غلظتهای مختلف اسانس زیره سبز (0، 005/0، 015/0، 03/0 و 045/0 درصد) و دمای نگه-داری (10 و 25 و 35 درجه سانتیگراد) بر باکتری باسیلوس سرئوس در محیط براث BHI طی زمانهای معینی از آزمایش (روزهای 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18، 21، 24، 27، 30، 36 و 42) مورد بررسی قرار گرفت. رشد باکتری باسیلوس سرئوس با کاربرد غلظت 015/0 درصد اسانس زیره سبز در دمای 10 درجه سانتیگراد و همچنین غلظت 030/0 درصد اسانس در دمای 25 و 35 درجه سانتیگراد به طور معنیداری کاهش پیدا کرد (05/0>P). مدل ریاضی پیشگوی به دست آمده در این مطالعه میتواند ابزار مفیدی جهت ارزیابی اثرات ضد میکروبی این میکروارگانیسم طی زنجیره غذایی باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
مدل ریاضی پیشگو؛ اسانس زیره سبز؛ باسیلوس سرئوس؛ لگاریتم درصد احتمال رشد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,294 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 605 |