تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,313 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,932 |
مقایسه وضعیت میکروبی در گوشت قرمز گاو و گوشت مرغ در شرایط بسته بندی و غیربسته بندی در استان گیلان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 15، دوره 3، شماره 1، خرداد 1395، صفحه 33-42 اصل مقاله (295.4 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
علی مجدر لنگرودی* 1؛ علی احسانی2؛ ایوب عبادی1؛ احسان مقدس کیا3 | ||
1گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذائی، دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران | ||
3گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
بیماریهای با منشا غذایی از مهمترین مشکلات جوامع بین المللی در ارتباط با سلامت عمومی و همچنین از دلایل اصلی کاهش رشد اقتصادی می باشد. به طور معمول غذاهای آلوده از عوامل اصلی عفونتهای انسانی بوده و در این بین گوشت طیور و گوشت گاو از دلایل اصلی به حساب میآیند. هرساله میلیونها نفر به بیماریهای با منشا غذایی آلوده میشوند و این در حالی است که تعداد زیادی هم گزارش نمیگردند. .جهت ارزیابی کیفیت و ایمنی میکروبی گوشت مرغ و گاو و همچنین تلاش در راستای ایجاد ارتباط بین آلودگی و موقعیت بهداشتی مواد غذایی در شرایط بسته بندی و غیر بسته بندی، در این مطالعه آنالیز بعضی از پاتوژن-های غذایی (سالمونلا ،استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سرئوس) در استان گیلان صورت یافته است. در مجموع تعداد 380 نمونه از گوشت قرمز و گوشت مرغ (با بسته بندی و بدون بسته بندی) تهیه و مورد آزمون قرار گرفت. 5/5 درصد کل نمونه ها به سالمونلا ، 5/20 درصد به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و 8/11 درصد به باسیلوس سرئوس آلوده بودند. همچنین 9/13 درصد از گوشت قرمز و 9/23 درصد از گوشت مرغ آلوده تشخیص داده شدند. در مجموع مطالعه حاضر نشان داد که آلودگی به باکتریهای سالمونلا ، باسیلوس سرئوس و استافیلوکوکوس اورئوس در نمونههای گوشت قرمز و مرغ وجود داشته که پتانسیل به خطر انداختن سلامت انسان را دارا می باشند. به منظور کاهش میزان آلودگی، رعایت فعالیتهای بهداشتی مناسب امری ضروری به نظر می رسد. | ||
کلیدواژهها | ||
سالمونلا؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ باسیلوس سرئوس؛ گوشت قرمز گاو؛ گوشت مرغ | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 932 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 629 |