تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,370 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,980 |
خصوصیات ضدباکتریایی نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی تهیه شده به روش برگشت فاز | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 6، دوره 3، شماره 3، آبان 1395، صفحه 45-56 اصل مقاله (701.18 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نسیم شهابی1؛ حسین تاجیک2؛ مهران مرادی* 2؛ مهرداد فروغ3 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
2گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
3دانشجوی دکتری شیمی تجزیه، دانشکده شیمی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
این مطالعه، با هدف تهیه نانوامولسیون اسانس آویشن شیرازی و بررسی خصوصیات ضدباکتریایی آن بر علیه سالمونلا تیفیموریوم و لیستریا مونوسیتوژنز انجام گرفت. میانگین اندازهی ذرات نانوامولسیون تهیهشده به روش برگشت فاز با استفاده از توئین 20، به روش پراکنش نور دینامیک، اندازهگیری و 5/66 نانومتر گزارش گردید. ویژگیهای ضدمیکروبی نانوامولسیون به روش انتشار در آگار، انتشار در فاز بخار، حداقل غلظت ممانعت از رشد، حداقل غلظت کشندگی و رسم منحنی مرگ بر علیهدو باکتری در مواجهه با نانوامولسیون در محیط کشت BHI تعیین گردید. متوسط قطر هالهی مهاری رشد در روش انتشار در آگار، برای سالمونلا تیفیموریوم و لیستریا مونوسیتوژنز به ترتیب 3/8 و 54/8 میلیمتر و در روش انتشار در فاز بخار برای هر دو باکتری صفر گزارش شد. حداقل غلظت ممانعت از رشد و حداقل غلظت کشندگی بهترتیب در سالمونلا تیفیموریوم 5000، 5000 میکروگرم در میلیلیتر و در لیستریا مونوسیتوژنز، 2500 و 2500 میکروگرم در میلیلیتر بود. اثرات سه رقت 1/0، 01/0 و 001/0 نانوامولسیون بر میزان مرگ باکتری در فواصل زمانی صفر، 15، 30، 45، 60 دقیقه بررسی و نشان داد که رقت 1/0 و 01/0 نانوامولسیون بهترتیب باعث کاهش 6 و 4 سیکل لگاریتمی باکتری سالمونلا تیفیموریوم و در مورد لیستریا مونوسیتوژنز، رقت 1/0، باعث کاهش 4 سیکل لگاریتمی باکتری در زمان 60 دقیقه گردید. میتوان به این جمعبندی رسید که نانوامولسیون تهیه شده میتواند بهعنوان یک ترکیب ضدمیکروب مطرح باشد و در صورت بهینه سازی فرآیند تولید، میتوان از این روش در کنترل عوامل میکروبی در مواد غذایی نیز بهره جست. | ||
کلیدواژهها | ||
نانوامولسیون؛ اسانس آویشن؛ ضدباکتریایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 760 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,051 |