تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,167 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,829 |
تأثیر ضد اتصالی بیوسورفکتانت Lactcobacillus rhamnosus بر باکتری های جداسازی شده از بیوفیلم خط تولید شیر پاستوریزه | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 3، شماره 3، آبان 1395، صفحه 57-69 اصل مقاله (695.6 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیده صالحه واعظی* 1؛ آرزو طهمورث پور2 | ||
1باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد اصفهان (خوراسگان)، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران | ||
2گروه علوم پایه پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران | ||
چکیده | ||
بسیاری از باکتریها دارای قابلیت اتصال به سطوح میباشند که از این قابلیت آنها با مفهومی به نام بیوفیلم یاد میشود. بیوفیلمهای متصل به خطوط تولید صنایع غذایی مشکلات عدیدهای را در خط تولید و محصول نهایی ایجاد میکند لذا بررسی روشهای کنترل آنها ضروری میباشد. در این پژوهش ابتدا باکتریهای تشکیلدهنده بیوفیلم از خط تولید شیر پاستوریزه کارخانهای در شهر اصفهان، جداسازی، خالصسازی و شناسایی (به کمک آزمونهای بیوشیمیایی) شد. پس از آن بیوسورفکتانت حاصله ازATCC 7469 Lactcobacillus rhamnosus استخراج گردید و سپس بررسی اثر ضد اتصالی بیوسورفکتانت به روش میکروتیترپلیت و خوانش جذب نوری با الیزاریدر صورت گرفت. نهایتاَ دادهها به روش تجزیه واریانس برای آزمون فاکتوریل و مقایسه میانگین به روش LSD در سطح احتمال 5% آنالیز شدند. نتایج نشان میدهد که غالبترین باکتریهای جداسازی شده متعلق به جنس Staphylococcusبا 19% از جمعیت کل میباشد. همچنین میانگین اثر ضداتصالی بیوسورفکتانت استفادهشده در این پژوهش، 8/42% میباشد، بیشترین اثر ضداتصالی بیوسورفکتانت بر Klebsiella pneumoniae با 3/82% کاهش اتصال و کمترین اثر ضدانصالی بر باکتری Staphylococcus aureus با 2/4% کاهش اتصال میباشد. لذا با توجه به مثبت بودن اثر ضداتصالی بیوسورفکتانت مذکور، استفاده از آن در خط تولید در طی فرآیند CIP توصیه میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
بیوفیلم؛ بیوسورفکتانت؛ ضداتصالی؛ باکتری؛ جذبنوری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 490 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 815 |