تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,184 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,842 |
مروری بر مخاطرات ناشی از ویبریو در غذاهای دریائی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 3، شماره 3، آبان 1395، صفحه 79-93 اصل مقاله (885.66 K) | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسندگان | ||
مهدی رئیسی* 1؛ رزا فتاحی2؛ پرتو رئیسی2 | ||
1گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی | ||
2دانشجوی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
چکیده | ||
غذاهای دریائی امروزه جایگاه مناسبی را در تغذیه مصرف کنندگان یافتهاند. اگرچه مصرف غذاهای با منشاء دریائی می تواند با مخاطراتی نیز همراه باشد که از جمله این مخاطرات میتوان به انتقال عوامل بیماری زای باکتریائی اشاره کرد. منشاء باکتری های منتقله میتواند عوامل بیماریزای اولیه یا ثانویه باشد که می توانند باکتری بیماری زای ماهی یا پاتوژن های ثانویه باشند. از جمله مهمترین این باکتری ها ویبریوها هستند که بطور طبیعی در محیط های آبی و در بدن موجودات آبزی یافت می شوند و در صورت مصرف بویژه بصورت خام یا نیم پز منجر به بروز بیماری در مصرف کننده می گردند. از مهمترین گونه ها می توان به ویبریو پاراهمولیتیکوس، ویبریو کلرا، ویبریو ولنیفیکوس و ویبریو آلجینولیتیکوس اشاره کرد. اگرچه ویبریوها دارای پراکندگی جهانی هستند ولی بنظر می رسد شیوع آنها در برخی مناطق بدلیل عادات غذائی بیشتر است. این مقاله به مروری بر گونه های مهم، منشاء آلودگی و گزارشات این باکتری ها می پردازد. | ||
کلیدواژهها | ||
ویبریو؛ غذای دریائی؛ مخاطرات غذائی؛ بیماری مشترک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 735 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 641 |