تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,526 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,332 |
بررسی اثرات سدیم آزید، دما و زمان اینکوباسیون بر تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوس روزئوس | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 3، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 1-14 اصل مقاله (758 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
محمود یلمه* 1؛ مرتضی خمیری2؛ عزت الله قائمی3؛ سیده ساناز رمضان پور2؛ محمد قربانی2 | ||
1دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | ||
3گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم علوم پزشکی گلستان | ||
چکیده | ||
تولید رنگدانه از میکروارگانیسمها نسبت به سایر منابع زیستی مثل گیاهان مزیت بیشتری دارد. تا به امروز، پژوهشی در رابطه با اثر مواد جهشزا بر میزان تولید رنگدانههای کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس انجام نشده است. از اینرو، هدف از این پژوهش بهینهسازی شرایط تولید رنگدانه کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تیمارشده با سدیم آزید بود. تولید کاروتنوئید از میکروکوکوس روزئوس در مجاورت عامل جهشزای سدیم آزید به طور قابل توجهی افزایش یافت (05/0>P). با این حال مجاورت میکروکوکوس روزئوس با غلظتهای بالای سدیم آزید و مدت زمان اثر سدیم آزید، تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده از میکروکوکوس روزئوس کاهش یافت (05/0>P). غلظت سدیم آزید و مدت زمان تیمار دهی با آن بیشترین اثر را بر تولید کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده از میکروکوکوس روزئوس را داشتند. غلظت سدیم آزید 95/94 میکروگرم بر میلی-لیتر، مدت زمان تیمار 23/13 دقیقه، دمای گرمخانهگذاری 91/25 درجه سلسیوس و مدت زمان گرمخانهگذاری 87/87 ساعت به عنوان شرایط بهینه تولید رنگدانههای کاروتنوئیدی از میکروکوکوس روزئوس تحت تیمار با سدیم آزید یافت شد. در این شرایط بهینه، مقادیر پاسخها بهترتیب برای کاروتنوئید کل و وزن خشک زیستتوده 61/7 میلیگرم بر لیتر و 36/8 گرم بر لیتر اندازهگیری شد. | ||
کلیدواژهها | ||
رنگدانه؛ میکروکوکوس روزئوس؛ سدیم آزاید؛ بهینه سازی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 941 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 964 |