تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,371 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,980 |
ارزیابی مقایسهای اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز و برخی از پادزیست ها بر علیه تعدادی از باکتریهای منتقله از مواد غذائی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 3، شماره 4، اسفند 1395، صفحه 83-94 اصل مقاله (707.91 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
یونس نزابی1؛ افشین جوادی2 | ||
1گروه پاتوبیولوژی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
2گروه بهداشت مواد غذائی و آبزیان، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران. | ||
چکیده | ||
در تحقیق حاضر اثرات ضد باکتریائی عصاره متانولی پیاز قرمز با نام علمی Allium cepa L. به روش تعیین MICو MBC و نیز با انجام آزمایش حساسیت پادزیستی به روش انتشار دیسک در آگار، بر روی سویههای استاندارد تعدادی از باکتریهای مهم از نظر بهداشت مواد غذائی بررسی و با اثرات برخی از پادزیستها مقایسه گردید. نتایج نشان داد که بیشترین اثر ممانعت از رشد بر روی کلستریدیوم پرفرینجنس و یرسینیا انتروکولیتیکا با MIC معادل µg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس باMIC معادل µg/mL500 میباشد. همچنین از نظر باکتری کشی بیشترین اثر بر روی یرسینیا انتروکولیتیکا با MBC معادل µg/mL5/62 و کمترین اثر هم بر روی استافیلوکوکوس آرئوس با MBC معادل µg/mL1000 ثبت گردید. نتایج آزمایشات حساسیت پادزیستی هم نشان داد که اثر ضدباکتریائی عصاره متانولی پیاز نسبت به اثرات دو پادزیست استاندارد ونکومایسین و نالیدیکسیک اسید بهتر بوده و بیشترین اثر از این نظر در مورد باکتریهای گرم مثبت مربوط به کلستریدیوم پرفرینجنس و در مورد باکتریهای گرم منفی هم مربوط به یرسینیاانتروکولیتیکا میباشد که از نظر آماری در دامنه 05/0p | ||
کلیدواژهها | ||
واژگان کلیدی: اثر ضدباکتریائی؛ عصاره متانولی؛ پیاز؛ پادزیست؛ مواد غذائی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 556 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 854 |