| تعداد نشریات | 418 |
| تعداد شمارهها | 10,013 |
| تعداد مقالات | 83,708 |
| تعداد مشاهده مقاله | 79,561,540 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 56,269,002 |
بررسی شمارش کلی میکروبی و میزان آلودگی به باکتری های کلی فرم، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر پنیر های سنتی عرضه شده در شهر بیرجند در سال94 | ||
| میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
| مقاله 4، دوره 4، شماره 1، اردیبهشت 1396، صفحه 29-37 اصل مقاله (711.86 K) | ||
| نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
| نویسندگان | ||
| بیژن بنی اسدی1؛ عطاا... اژدری* 2 | ||
| 1دانش آموخته کارشناسی ارشد صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران. | ||
| 2گروه علوم و صنایع غذایی، استادیار دانشکده کشاورزی، واحد بیرجند، دانشگاه آزاد اسلامی، بیرجند، ایران. | ||
| چکیده | ||
| پنیر یک فراورده تخمیری شیر با ارزش تغذیهای بالا میباشد. در ایران و به ویژه در استان خراسان جنوبی، پنیرسنتی بخش مهمی از سبد غذایی خانوارها را به خود اختصاص داده است. با توجه به شرایط و روند تولید، احتمال آلودگی میکروبی این فراورده بسیار بالا بوده و درصورت عدم رعایت موازین بهداشتی در حین تولید، نگهداری و عرضه، میتواند باعث بروز انواع بیماریها و مسمومیتها در مصرفکنندگان شود. هدف از این تحقیق تعیین میزان آلودگی میکروبی پنیرهای سنتی عرضه شده در شهر بیرجند بود. بدین منظور شهر بیرجند به 4 منطقه (شمال ، جنوب، شرق و غرب) تقسیم شد و از هر منطقه تعداد 15 نمونه پنیرسنتی (در مجموع 60نمونه) به صورت کاملاً تصادفی از مراکز عرضه این فراورده تهیه شده و طبق روشهای استاندارد و مرجع تحت آزمایشات میکروبیولوژیک قرار گرفتند. نتایج آنالیز آماری نشان داد شمارش کلی میکروبی و میزان آلودگی به باکتریهای کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و کپک و مخمر در تمام نمونهها بیش از حد مجاز استاندارد ایران بوده و 33/93 درصد نمونهها از نظر اشریشیا کلی دارای آلودگی بودند. در نتیجه پنیرهای سنتی عرضه شده در شهر بیرجند از نظر میکروبی در وضعیت مطلوبی قرار نداشته و در شرایط کنونی مصرف آنها توصیه نمیشود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| واژگان کلیدی :پنیر سنتی؛ آلودگی میکروبی؛ بیرجند | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 3,166 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,919 |
||