تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,548,832 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,640,907 |
جداسازی و شناسایی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در کشتارگاهها و خرده فروشی ها درشهرستان تنکابن | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 4، شماره 4، بهمن 1396، صفحه 1-7 اصل مقاله (527.54 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
زهرا پور عباس قلی1؛ مسعود قانع* 2؛ مهدی قیامی راد3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، تنکابن، ایران | ||
3گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهر، اهر، ایران | ||
چکیده | ||
آرکوباکترها، باکتریهای گرم منفی، بدون اسپور خمیده شکل هستند که به وسیله رشد در حضور اکسیژن و دماهای پایین از جنس کمپیلوباکتر متمایز میشود. آرکوباکتربوتزلری رایج ترین گونهی این جنس است که به عنوان پاتوژن زئونوز و نوظهور شناخته شده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی آرکوباکتر بوتزلری از گوشت ماکیان عرضه شده در کشتارگاهها و خرده فروشیها در شهرستان تنکابن انجام گرفت. 140 نمونه گوشت ماکیان شامل مرغ (97 نمونه )، اردک (25 نمونه )، بوقلمون ( 18نمونه) در دو سطح کشتارگاه (45 نمونه) و خرده فروشیها (95 نمونه) بصورت کاملا تصادفی جمع آوری، بررسی و مورد آزمایش قرار گرفتند. جهت جداسازی از تکنیک preT-KB و به منظور تعیین هویت و شناسایی از تستهای فنوتایپینگ استفاده گردید. 20 نمونه از 140 نمونه آزمایش شده 28/14 درصد به آرکوباکتر بوتزلری آلوده بودند که تماماً متعلق به نمونههای گوشت مرغ بود. بالاترین میزان آلودگی در پوست، پس از آن در محتویات شکمی و در نهایت گوشت مشاهده شد. میزان فراوانی در نمونههای کشتارگاهی 77/17 درصد و خرده فروشیها 63/12 درصد بود. ماکیان بعنوان مخزن اصلی آرکوباکترها مطرح میباشند. حضور این باکتری در گوشت ماکیان منطقه مورد تحقیق میتواند احتمال انتقال این عامل بیماریزا را به انسان از طریق مصرف محصولات غذایی افزایش دهد. لذا به نظر میرسد برای کنترل آلودگی به این باکتری در چرخه تولید و مصرف گوشت ماکیان باید دقت کافی به عمل آید. | ||
کلیدواژهها | ||
آرکوباکتر بوتزلری؛ گوشت ماکیان؛ فنوتایپینگ؛ تنکابن | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 769 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 770 |