تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,004 |
تعداد مقالات | 83,629 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,547,304 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,625,195 |
تعیین تیپهای کاست کروموزومی ژن mec در ایزولههایاستافیلوکوکوساورئوس جدا شده از شیر و فراوردههای شیری | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 8، دوره 4، شماره 4، بهمن 1396، صفحه 67-79 اصل مقاله (547.8 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
نرگس امینی فرد1؛ حسن ممتاز* 2؛ زهرا بم زاده3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاداسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2میکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاداسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
3امیکروبیولوژی، گروه میکروبیولوژی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاداسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
استافیلوکوکوساورئوس یک پاتوژن فرصت طلب مهم در ایجاد بیماریهای متنوع نظیر عفونتهای دستگاه ادراری و پنومونی میباشد. مصرف بیرویه و بیش از حد آنتیبیوتیکها باعث پیدایش مقاومتهای آنتیبیوتیکی در این باکتری خصوصا در برابر آنتیبیوتیکهای رایج در درمان شده است. بررسی حاضر به منظور تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولههای استافیلوکوکوساورئوس جدا شده از شیر و فرآوردههای سنتی شیر به ویژه مقاومت به متیسیلین انجام گرفت. در مجموع 403 نمونه شیر و فرآوردههای شیری از مراکز توزیع مواد لبنی وسنتی اخذ و کشت داده شد. ایزولههای جدا شده به منظور تعیین فراوانی حضور ژن mecA، تیپهایSCCmec و ژنهای کدکننده مقاومت آنتیبیوتیکی به روش PCR آزمایش گردیدند. الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی ایزولهها به روش انتشار دیسک ارزیابی شد. از 403 نمونه مورد مطالعه، 151 نمونه (67/44 درصد) به استافیلوکوکوساورئوس آلوده بودند، که بیشترین میزان آلودگی در نمونههای مربوط به شیر خام گاو (55/58 درصد) یافت شد. از بین تیپهایSCCmec در ایزولههای mecA مثبت تنها تیپ IV ردیابی شد که در این میان تعداد 66 ایزوله متعلق به تیپ IVd، 21 ایزوله مربوط به تیپ IVc و 13 ایزوله متعلق به تیپ IVa بودند و اختلاف آماری معنیدار (P= 0.026) بین حضور تیپ SCCmec- IVd با دو تیپ IVa و IVc مشاهده شد. شیوع بالای آلودگی با استافیلوکوکوساورئوس در شیرخام و فرآوردههای سنتی شیر و مقاومت آنتیبیوتیکی بالای این ایزولهها به انواع آنتیبیوتیکهای رایج در درمان عفونتهای انسانی یک زنگ خطر جدی برای جامعه بوده و لزوم بهکارگیری اقدامات بهداشتی و کنترل کیفی فرآوردههای شیری را بیش از پیش مشخص میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوساورئوس؛ تیپهایSCCmec؛ مقاومت آنتیبیوتیکی؛ فرآوردههای شیری | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 746 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 908 |