تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,311 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,931 |
تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین جدا شده از نمونه های مواد غذایی با روش PCR چندگانه | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 4، دوره 4، شماره 4، بهمن 1396، صفحه 21-30 اصل مقاله (893.41 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عصمت خوری1؛ اسماعیل عطای صالحی* 2؛ مرضیه خوری3 | ||
1گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
2گروه مهندسی کشاورزی علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران | ||
3دانش آموخته دکتری دامپزشکی ، دانشگاه فردوسی، واحد مشهد | ||
چکیده | ||
استافیلوکوکوس اورئوس با تولید چندین انتروتوکسین در مواد غذایی باعث بروز علائم مسمومیت با شدتهای مختلف میشود. به علت پیدایش سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس روز به روز تعداد آنتی بیوتیکهای موجود برای درمان این عفونتها کاهش مییابد. مطالعه حاضر با هدف جداسازی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و شناسایی ژن مقاوم به متیسیلین در نمونههای مواد غذایی با استفاده از تکنیک PCR چندگانه انجام گرفت. دراین مطالعه 320 نمونه مواد غذایی مختلف در فاصله زمانی مرداد ماه 1394 تا فروردین 1395 به صورت تصادفی از مناطق مختلف تربت حیدریه جمع آوری و به آزمایشگاه ارسال شدند. نمونهها مطابق با دستورالعمل استاندارد از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. آزمون حساسیت آنتیبیوتیکی به روش انتشار دیسک در آگار بر اساس دستورالعمل CLSI انجام گردید. جهت شناسایی و تایید استافیلوکوکوس اورئوس جداسازی شده و ژنهای حدت و مقاومت از آزمون PCR استفاده شد .از تعداد 320 نمونه،53 نمونه (6/16 درصد) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس بودند. آلودهترین نمونه مربوط به نمونه شیرینی (7/19 درصد) بود. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد، بیشترین حساسیت مربوط به آنتیبیوتیک توبرامایسین (شامل 100 درصد موارد) و بیشترین مقاومت مربوط به آنتیبیوتیک تتراسایکلین (شامل 09/15 درصد) بود. از میان 53 جدایه 9 مورد (98/16 درصد) در آزمایش انتشار دیسک در آگار به متیسیلین مقاوم بودند و 5 جدایه (5/9 درصد) در تست PCR دارای ژن مقاومت mecA بودند. با توجه به میزان بالای آلودگی مواد غذایی به باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، به منظور جلوگیری از آلودگی و انتقال سویههای مقاوم میکروبی تولید و توزیع آنها باید تحت کنترل بهداشتی قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
استافیلوکوکوس اورئوس؛ آنتیبیوتیک؛ PCR چندگانه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 933 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,138 |