تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,800,529 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,346 |
تعیین ترکیبات شیمیایی و حداقل غلظت ممانعتکنندگی و باکتریکشی اسانس نعناع دشتی (Mentha spicata) بر باکتریهای استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 3، دوره 4، شماره 4، بهمن 1396، صفحه 9-19 اصل مقاله (647.15 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
کتایون مخیری1؛ هادی کوهساری* 2؛ سیده زهرا سیدالنگی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم وصنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
3گروه شیمی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران | ||
چکیده | ||
نعناع دشتی یک گیاه دارویی پرمصرف بوده که به عنوان یک گیاه ادویهای رایج در صنایع غذایی نیز کاربرد دارد. این مطالعه به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی و فعالیت ضدباکتریایی اسانس گیاه نعناع دشتی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیاکلی انجام شد. جهت استخراج اﺳﺎﻧﺲ برگهای گیاه از دستگاه کلونجر استفاده شد. شناسایی ترکیبات اسانس با استفاده از کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنجی جرمی صورت پذیرفت و سپس کمترین غلظت مهارکنندگی و کمترین غلظت باکتریکشی اسانس مذکور با استفاده از روش رقت در میکروپلیت 96 چاهکی (میکرودایلوشن) انجام شد. در مجموع 33 ترکیب شناسایی شدند که حدود 5/98 درصد کل ترکیبات شناخته شده اسانس را تشکیل دادند. بیشترین ترکیبات این اسانس، کاروون (35/28 درصد)، منتول (35/14 درصد)، متیلن (059/14 درصد)، و لیمونن (303/9 درصد) بودند. MIC و MBC اسانس این گیاه علیه استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب 25 و 25 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشریشیا کلی 50 و 100 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. با توجه به ترکیبات ضدباکتریایی اسانس این گیاه میتوان آن را به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در موادغذایی استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
نعناع دشتی؛ ترکیبات شیمیایی؛ فعالیت ضدباکتریایی؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ اشرشیا کلی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 787 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 668 |