تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,198 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,855 |
بررسی اثر باکتری کشی سدیم دودسیل سولفات(SDS) بر روی تعدادی از باکتری های بیماری زای مواد غذایی در دمای معمولی و یخچال | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 7، دوره 5، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 55-65 اصل مقاله (511.03 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
سیاوش مکتبی* 1؛ مهدی زارعی1؛ رویا رستمی2 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران | ||
2دانش آموخته دکتری دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، ایران | ||
چکیده | ||
سدیم دودسیل سولفات (SDS) یکی از میکروب کشهای قوی آلکالین سولفاته است که امروزه در صنایع بهداشتی و آرایشی کاربرد دارد. در این مطالعه اثر باکتری کشی حداقل غلظت کشنده SDS بر روی 4 پاتوژن عمده مواد غذایی شامل اشرشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا مونوسیتوژنز در سرم فیزیولوژی مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا غلظتهای متفاوتی از SDS تهیه و طبق روشهای استاندارد MIC و MBC برای هر چهار باکتری محاسبه گردید. سپس اثر حداقل غلظت کشنده SDS بر زنده مانی باکتریهای فوق در دمای 4 درجه و 25 درجه سانتیگراد در طی بازههای زمانی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تعیین MIC و MBC نشان داد که اشرشیاکلی و سالمونلا تقریبا حساسیت یکسانی نسبت به SDS دارند در حالی که لیستریا مونوسیتوژنز نسبت به سایر باکتریها حساسیت بسیار بیشتری نسبت به SDS دارد. میزان زنده مانی باکتریها تحت شرایط سرد به مراتب بالاتر از شرایط معمولی 25 درجه است. SDS در دماها و زمانهای مختلف نقش موثری در کاهش جمعیت این باکتریهای بیماریزا دارد. افزایش دما باعث افزایش اثر ضد باکتریایی SDS میشود. ضمنا باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در مقایسه با سایر باکتریهای مورد مطالعه در برابر SDS بسیار حساس تر است. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، میتوان از سدیم دودسیل سولفات برای کاهش جمعیت باکتریهای بیماری زا خصوصا لیستریا مونوسیتونز بر روی سطوح، مواد غذایی و تجهیزات استفاده کرد. | ||
کلیدواژهها | ||
سدیم دودسیل سولفات؛ اشریشیا کلی؛ سالمونلاتیفی موریوم؛ استافیلوکوکوس اورئوس؛ لیستریا مونوسیتوژنز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 916 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 329 |