تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 9,997 |
تعداد مقالات | 83,560 |
تعداد مشاهده مقاله | 77,801,313 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 54,843,932 |
خاصیت ضد کپکی پوشش آلژینات حاوی اسانس بنه (Pistacia atlantica subsp. kurdica) روی نان | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 5، دوره 5، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 39-46 اصل مقاله (640.51 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
الهام احمدی پور1؛ سمیرا بهرامیان* 2 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران | ||
2گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران | ||
چکیده | ||
ترکیبات بازدارنده رشد میکروارگانیزمها را می توان همراه با فیلمها و پوششهای خوراکی به منظور کاهش رشد میکروارگانیزمها در سطح مواد غذایی مورد استفاده قرار داد. از مزایای این روش استفاده از غلظتهای پایینتر ترکیبات ضد میکروب و کاهش سرعت انتشار آنها میباشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان تاثیر اسانس بنه زیرگونهی کوردیکا در قالب پوشش خوراکی آلژینات سدیم بر مهار رشد کپک پنیسیلیومکریسوژنوم در نان انجام شد. بدین منظور ابتدا حداقل غلظت بازدارندگی اسانس بر کپک به روش رقیق سازی در محیط کشت تعیین شد. سپس اسانس با و بدون پوشش آلژینات در سطح نان مورد استفاده قرار گرفت و درصد مهار رشد کپک ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که اسانس بنه در شرایط محیط کشت در غلظت mL/L 25 مانع از رشد کپک می گردد. اسانس بنه در غلظت mL/L 125 در سطح نان، بدون پوشش آلژینات 28/71% و همراه پوشش آلژینات 45/74% مهار رشد کپک را در پی داشت. | ||
کلیدواژهها | ||
اسانس بنه؛ پوشش خوراکی؛ کپک؛ نان؛ آلژینات | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 429 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 325 |