تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,625 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,450,612 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,467,269 |
مروری بر آلودگی شیر و فرآورده های آن به باکتری بروسلا در ایران | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 9، دوره 5، شماره 1، خرداد 1397، صفحه 83-94 اصل مقاله (710.22 K) | ||
نوع مقاله: مروری | ||
نویسندگان | ||
امیر شاکریان1؛ سحر نوری2؛ محمد نودرگاه* 3 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
2گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
3دانشجوی کارشناسی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی تبریز | ||
چکیده | ||
بروسلوز یا تب مالت، بیماری مشترک بوده که توسط باکتریهای گرم منفی جنس بروسلا ایجاد میشود. بروسلوز در ایران یک مشکل جدی بهداشتی محسوب میشود و معمولاً از دام یا فرآوردههای دامی آلوده به انسان منتقل میگردد. در کشور ایران این بیماری آندمیک است و میزان آن در سالهای اخیر افزایش داشته است. باتوجه به این که شیر و فرآوردههای آن به دلیل ارزش بالای غذایی از اهمیت بسزایی در تغذیه انسان برخورداراند و آلودگی آن ها از راههای مهم انتقال این بیماری است، لذا در این مطالعه مروری آلودگی شیر و فرآوردههای آن بعنوان یکی از راههای مهم انتقال بیماری از سال1327 تا 1396 در ایران مورد بررسی قرار گرفت. برای تشخیص بروسلوز روشهای متعددی وجود دارد اما در سالهای اخیر کاربرد روشهای مولکولی مثل واکنش زنجیرهایی پلیمراز و روشهای سرولوژی مانند الایزا به دلیل حساسیت و دقت بالا بیشتر شده است. پیشگیری، کنترل و ریشه کنی بروسلوز براساس وضعیت اقتصادی در کشورهای مختلف متفاوت بوده و بطور کلی ریشهکنی و کنترل بروسلوز از دو جنبه اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت است. لذا افزایش آگاهی دامداران و آموزش مصرف کنندگان از طریق رسانههای جمعی و بالا بردن سطح آگاهی در زمینه بیماریهای قابل انتفال از شیر و فرآوردههای آن میتواند مفید واقع شود. | ||
کلیدواژهها | ||
شیر؛ بروسلا؛ آزمون حلقه ای شیر؛ الایزا؛ ایران | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,581 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,324 |