تعداد نشریات | 418 |
تعداد شمارهها | 10,005 |
تعداد مقالات | 83,623 |
تعداد مشاهده مقاله | 78,416,341 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 55,444,899 |
شناسایی ژنهای حدت در سروتیپ O:3 باکتری یرسینیا انتروکولیتیکا جدا شده از گوشت بوقلمون به روش PCR در شهرکرد | ||
میکروب شناسی مواد غذائی- Journal of Food Microbiology | ||
مقاله 2، دوره 5، شماره 2، شهریور 1397، صفحه 1-10 اصل مقاله (508.79 K) | ||
نوع مقاله: اصیل پژوهشی | ||
نویسندگان | ||
عطیه حداد1؛ الهه تاج بخش2؛ مریم رئیسی* 3 | ||
1گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران | ||
2گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
3باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران. | ||
چکیده | ||
اامروزه روش های مبتنی بر PCR، به منظور تشخیص سویههای یرسینیا انتروکولیتیکا و بررسی ژنهای حدت پلاسمیدی و کروموزومی مورد استفاده قرار میگیرند. این روش قادر به ارائه یک توصیف سریع و قابل اطمینان است. در این مطالعه 300 نمونه گوشت بوقلمون به طور تصادفی از فروشگاههای عرضه کننده فراوردههای گوشتی در شهرستان شهرکرد جمع آوری شد. نمونهها با استفاده از آزمون PCR شناسایی شدند و سپس ردیابی ژنهای حدت در جدایهها صورت پذیرفت. بر اساس نتایج، 55 جدایه سروتیپ O:3 شناسایی شد که شیوع ژنهای حدت شامل (72/32%)yadA، (100%)inv، (18/38%)ail،(40%)ystA و (27/27%)virF بود. با توجه به افزایش روزمره مصرف گوشت بوقلمون در سطح کشور و احتمال انتقال یرسینیا انتروکولیتیکا به انسان، رعایت دقیق اصول نگهداری و عدم مصرف گوشت بوقلمون به صورت غیربهداشتی و به کارگیری آزمون PCR جهت شناسایی مستقیم آلودگی در مواد غذایی به عنوان یک روش سریع، دقیق و اختصاصی توصیه میگردد. کلید واژه ها: آزمون PCR، ژنهای حدت، گوشت بوقلمون، یرسینیا انتروکولیتیکا | ||
کلیدواژهها | ||
آزمون PCR؛ ژن های حدت؛ گوشت بوقلمون؛ یرسینیا انتروکولیتیکا | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 415 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 268 |